2,5-godišnja Karolina Ajlec od danas je dijete koje ima budućnost

2,5-godišnja Karolina Ajlec od danas je dijete koje ima budućnost

Jedan jedini dan bio je dovoljan da se pokrene troma državna administracija i ispravi nepravdu koju je na svojoj koži uspjelo osjetiti dijete staro tek dvije i pol godine. Nakon teksta kojeg je jučer ujutro ekskluzivno objavio KAportal, a potom i ostali hrvatski mediji o djetetu koje zbog očite birokratske greške nije dobilo JMBG, OIB, prebivalište pa ni itekako potrebno zdravstveno osiguranje, institucije su se pokrenule i sve učinile u rekordnom roku. Po nalogu Ministarstva regionalnog razvoja, službenici karlovačke ispostave Ureda za prognane i izbjegle stigli su u polurazrušeni zaseok Loskunja kraj Vojnića te u policijskoj postaji Vojnić ekspresno isposlovali sve potrebne dokumente. Dijete je dobilo potrebnu dokumentaciju a majka konačno osobnu iskaznicu s prebivalištem u kući gdje živi s obitelji.

– Ne mogu vjerovati, toliko sam sretna i svima se zahvaljujem na pomoći. Prvo su nam rekli da ne možemo dobiti dokumente a sada, zahvaljujući vama, sve se otvorilo, ispričala nam je Barbara vidno uzbuđena što je višegodišnja agonija njezine obitelji konačno gotova. Kako kaže, od objave teksta na KAportalu i poslije u novinama dobila je više poziva.

– Gospođa iz Petrinje odmah je nazvala i ponudila što nam treba jer je pokrenula akciju skupljanja hrane, odjeće a mogla bi doći i financijska pomoć, ispričala je majka Karoline i 4-godišnjeg Kristiana. Ajlecovima je ponuđen čak i cijela okićena božićna jelka.

Ekipa KAportala i karlovačkih novinara koji su se nesebično angažirali u ovom slučaju namjerava posjetiti ovu obitelj i djecu darivati za Božić i Novu godinu.

KAportal.hr



Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest