Karlovački restorani od jučer će svoju gastronomsku ponudu,
točnije tradicijska jela, promovirati i – razglednicama.
“Karlovačke gastro razglednice” zanimljiv su novi projekt koji je
samo dio pojačanog rada na reklamiranju gradske gatronomske
ponude, koja je doista odlična pa na području Karlovca radi čak
41 restoran. Neki su redoviti i na listama najboljih hrvatskih
restorana – 14 godina uzastopce na toj su listi Restoran Žganjer
i Lovački rog, a 11 godina restoran hotela Korana Srakovčić. Na
nedavno objavljenu listu 20 najboljih restorana središnje
Hrvatske, pak, ušla je i Konoba Zec.
Osim spomenutih restorana, “Karlovačke gastro razglednice” u
izdanju Turističke zajednice grada Karlovca predstavljaju još
deset restorana, ali uskoro će se pojaviti i internet stranica na
kojoj će mjesto moći pronaći i ostali restorani – naravno, imaju
li u svojoj ponudi tradicijska jela.
Razglednice su zgodno zamišljene, pa uz fotografiju jela sadrže i
recept. Moći će se nabaviti pojedinačno, ali i kao mala knjižica
sa svih 14 restorana, jela i recepata.
Abecednim redom, predstavljeni su:
Avium – jelenji odrezak s okruglicama od kruha
Korana Srakovčić – jelen u brusnicama
Kristal – Karlovački odrezak s pikantnim umakom
od paprike
Kvaka – lepeza od smuđa
Lovački rog – vepar na divlje s okruglicama od
kruha
Mandić – krvavice s kiselim kupusom
Mirna – fiš paprikaš a la Mirna
Pod starimi krovovi – rolada “Korana”
Pod Švarčom – pastrva u pikantnom umaku od
paprike
Tempo – Ozaljski rezanci s gljivama
Vinski – ričet na seoski način
Zec – juha od vrganja i smuđ u umaku od vrganja
Zrinski – mlada janjetina ispod peke
Žganjer – domaća štrudla
KAportal.hr