Hotel “Central” se raspada i prijeti prolaznicima – zamalo nastradao dostavljač

Hotel “Central” se raspada i prijeti prolaznicima – zamalo
nastradao dostavljač

Dok se na karlovačkom Općinskom sudu pokušava riješiti pitanje najvećeg karlovačkog rugla – devastiranog hotela Korane, drugi napušteni hotel, hotel “Central” u centru grada doslovno se raspada. Danas je na pločnik pao poveći komad fasade i više cigli tako da je prava sreća da nitko nije stradao.

– Prolazio sam pored “Centrala” i u jednom se trenutku odlomio komad fasade. Zamalo sam dobio u glavu dok je srećom izbjegnut i udarac u parkirane automobile, ispričao nam je jutros Damir, dostavljač City Expressa. Kako je ovaj objekt u teškoj devastaciji i prijeti prolaznicima, sigurno će trebati nešto učiniti da se barem građani zaštite od sličnih događaja.

Podsjetimo, Hotel “Central” jedan je od objekata od velike važnosti u revitalizaciji karlovačke Zvijezde. Hotel je u suvlasništvu Grada Karlovca i tvrtke Korana d. d. i kako je kazala glasnogovornica Grada Andreja Barberić, Grad je čak voljan riješiti se svog dijela vlasništva samo kako bi se projekt obnove pokrenuo. Zadnji razgovori vođeni za obnovu zgrade u kojoj bi se uredio novi hotel ili starački dom završili na studiji isplativosti dok je, izvijestila je Barberić, potencijalnom investitoru ona pokazala da je projekt – neisplativ.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest