Od 1. siječnja Karlovac ostaje bez Trgovačkog suda, karlovački Županijski sud se širi na Liku

Od 1. siječnja Karlovac ostaje bez Trgovačkog suda, karlovački
Županijski sud se širi na Liku

Od prvog dana 2011. godine grad Karlovac više neće imati Trgovački sud dok će Županijski sud u Karlovcu u svoju ingerenciju dobiti i Ličko – senjsku županiju izuzev Senja i otoka Paga koji gravitiraju gradu Rijeci. Područje djelovanja širi i karlovačkog Županijsko državno odvjetništvo.

Iako se još do prije nekoliko mjeseci vjerovalo kako će Trgovački sud u Karlovcu, koji je po brojnim pokazateljima bio jedan od najboljih u Hrvatskoj ostati na istoj adresi – Trgu hrvatskih branitelja 1, to se nije dogodilo. Zakon o područjima i sjedištima sudova stupa na snagu tako da Trgovački sud u Karlovcu seli u Zagreb. U prvoj fazi će, ipak, suci Trgovačkog suda raditi u Karlovcu kao ispostava zagrebačkog suda dok se konačno preseljenje mora obaviti do 2019. godine.

Podsjetimo, karlovački Trgovački sud djelovao je na području Karlovačke i Ličko – senjske županije i kao takav imao najširu teritorijalnu nadležnost. Brinuo je za više od šest tisuća privrednih subjekata dok su njegovi suci, po broju rješenih predmeta daleko iznad prosjeka Hrvatske.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest