Politika i nogomet 2: Umjesto tradicionalnog Božićnog turnira dobili smo sprdnju

Politika i nogomet 2: Umjesto tradicionalnog Božićnog turnira
dobili smo sprdnju

Jučer je započeo Božićni malonogometni turnir registriranih klubova Karlovačke županije, no uzevši u obzir događaje koji ga prate, ove godine nije dovoljno reći ni onu uobičajenu frazu da se u sport umiješala politika.

Političari i nogometni djelatnici su ovaj lijepi turnir ove godine pretvorili u svoju osobnu, ne može se ljepše reći – sprdnju.

Događanja oko turnira nastavak su svađa oko Markovića i Štimca i, kasnije, oko čelnog mjesta Nogometnog saveza Karlovačke županije.

Prvi korak napravili su aktualni čelnici saveza, koji nisu bili zadovoljni velikom pobjedom koju su ostvarili na izvanrednoj skupštini već su božićnu čestitku i poziv na turnir garnirali fotografijama Keruma i Štimca. Ovaj izvanredno neuspjeli pokušaj duhovitosti, koji vjerojatno ne bi nasmijao ni jednostavnim šalama uvijek sklone učenike nižih razreda osnovnih škola izazvao je, pak, bezobrazan odgovor suprotne strane.

NK Karlovac zabranio je svojim selekcijama sudjelovanje na turniru, uz obrazloženje kako im se ne uklapa u plan priprema. Potpuno besmisleno obrazloženje, jer termini turnira i plan priprema znali su se i u trenutku kada se klub prijavio na turnir. No, da je riječ samo o izostajanju iz seniorske konkurencije to i ne bi bio takav problem. Međutim, istovremeno se odigravaju turniri limača, mlađih pionira i starijih pionira pa je ova odluka doista neshvatljiva i u pravom smislu riječi bezobrazna prema djeci kojoj se zabranjuje druženje i igra sa svojim vršnjacima, zbog političkih svađa odraslih.

Turnir je krenuo, a to bi moglo izazvati i nove potrese u NK Karlovcu. Naime, drskosti li nečuvene, na turniru veterana igra i – NK Karlovac. Po najnovijim informacijama, uprava na čelu s poznatim nogometnim magom Stjepanom Turkovićem zabranila im je korištenje svetog imena pa će u nastavku turnira igrati kao CB Fran. No, nastupaju u dresovima NK Karlovca, momčad čine nekadašnji igrači NK Karlovca, na klupi je Stjepan Benić, a pored njega – grozote li – Neven Šprajcer.

Velikom bratu, treba dodati, priključio se i NK Rakovac, čija je predsjednica Jelena Laić zabranila igračima nastup na turniru na kojem su željeli zaigrati.

Što se tiče seniora, možda bi cijela priča mogla i proći bez veće bure u javnosti. Neki su profesionalci, neki će, pak, moći uskoro zaigrati na velikom siječanjskom malonogometnom turniru. No, kada su u pitanju djeca potezi NK Karlovca su neoprostivi.

A cijela priča i jest pomalo dječja. Nogometni savez Karlovačke županije onaj je malo naporni klinac koji stalno dosađuje s glupim forama, svi ga se sjećamo iz svojih dječačkih dana, a NK Karlovac još je iritantniji razmaženi klinjo s jedinom loptom u ulici, koji je uzima i trči kući čim mu nešto nije po volji.

Za to vrijeme – ostala djeca trpe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest