U malom stanu dozvoljen jedan pas i dvije mačke, više ljubimaca uz suglasnost

U malom stanu dozvoljen jedan pas i dvije mačke, više ljubimaca uz
suglasnost

Grad Karlovac donio je novu odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca u kojoj se regulira i njihovo razmožavanje, kretanje na javnim površinama, ali i postupanje s napuštenim i izgubljenim životinjama. U stanu do 30 kvadrata dopušteno je držanje jednog psa i to ne većeg od 40 cm i/ili dvije odrasle mačke. U većim stanovima kućni ljubimac može biti i veći pas ili dva manja i najviše tri mačke.

U stambenim zgradama se može držati i više životinja, ali uz pismenu suglasnost svih suvlasnika. Karlovčani s obiteljskim kućama mogu imati više ljubimaca. U kući ili dvorištu mogu imati pet odraslih pasa ili mačaka ali da ne ometaju red i mir građana. – Divlje životinje, strane (egzotične) i zaštićene životinje i zvijeri mogu se držati kao kućni ljubimaca pod posebnim uvjetima i na način kako to propiše Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu prirode.

Kao što i propisuje Zakon, psi moraju biti cijepljeni i mikročipirani, razmnožavajne životinja se treba nadzirati , dok u slučaju nestanka životinje treba obavijestiti Centar 112.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest