“Najpozitivci” 2010. Kristijan i Kristijan, “negativac” Danijel Trupković

“Najpozitivci” 2010. Kristijan i Kristijan, “negativac” Danijel
Trupković

Kristijan Mihalić i Kristijan Skočić, mladi karlovački breakdanceri koji su širom Hrvatske postali poznati ulaskom u finale Supertalenta Nove TV po glasovima čitatelja KAportala najpozitivnije su osobe grada Karlovca i Karlovačke županije u 2010. godini. Fenomenalni plesači koji su pokazali pozitivan primjer svojim vršnjacima kako se energija i vrijeme može utrošiti u izrazito pozitivne i kreativne stvari dobili u proteklih tjedan dana zaslužili su čak 309 glasova čitatelja, odnosno 32 posto od ukupnih 979 glasova. Na drugom mjestu je izrazito uspješan trener NK Karlovca Igor Pamić. Čovjek koji je karlovački klub doveo u Prvu ligu i uspijeva ga zadržati već drugu sezonu zadržati pri vrhu tablice dobio je 118 (12 posto) glasova, dok je treći Domagoj Švegar, posve novo ime u politici Karlovca. Švegar je dobio 113 glasova, tek pet manje od Pamića. Ostale “pozitivce” naveli smo u rezultatima ankete.

E, vrijeme je i za “negativce”. U izboru za najomraženiju javnu osobu također je bila velika konkurencija no sve je pomeo bivši član Mladeži HDZ-a i županijski vijećnik ove stranke Danijel Trupković (182 glasa, 22 posto) koji je krajem godine sudjelovao u premlaćivanju 18-godišnjeg Marka Jovkovića u kafiću “Astralis”. Trupković je zaradio kaznenu prijavu i s ekipom završio u pritvoru.

Za vrat mu puše također “bivši”, ministar obrane Branko Vukelić sa 181 glas ili 21 posto. Istaknuti HDZ-ovac, nekadašnji gradonačelnik grada Karlovca “pedalu” iz Vlade dobio je u zadnjem tjednu 2010. godine dok ga dio Karlovčana zbog starih afera i vladanja gradom “u sjeni” valjda još uvijek percipiraju u negativnom kontekstu. Treće mjesto s 98 glasova, odnosno 11 posto u anketi “negativaca” dobio je Petar Banić. Šef karlovačke HVIDR-e u prošloj je godini Većeslava Holjevca nazivao četnikom, bunio se protiv spomen – ploče partizanima i zalagao se za obilježje ustašama ubijenima u davnoj akciji.

Podsjetimo, izbor osoba u anketi procjena je KAportala dok su se neke osobe našle na obje liste. Čitateljima smo dali i opciju “netko drugi” kao i mogućnost da u komentarima napišu ime svog kandidata. Među prijedlozima za “pozitivce” našle su se Sanja Babić i Maja Nikolovska, Karlovčanke koje su prikupile pomoć za 150 obitelji, bivši pročelnik Goran Jakšić zaslužan za uređenje Foginovog kupališta, Zrinka Cvitešić, Karlovčanka koja je nominirana za najbolju mladu glumicu Europe, Margareta Kulaš zaslužna za skupljanje tenisica za Etiopiju, kao i Stribor Marković dok su neki čitatelji u istu skupinu željeli svrstati i neke karlovačke novinare. Po prijedlozima bilo je i “negativaca”, npr. Matija Perković i Željko Goršić junior. Treba napomenuti da je i bilo pokušaja “pumpanja glasova”. Tako je npr. u svega 20-ak minuta osvanulo 57 glasova za Branka Vukelića kao “pozitivca” i istovremeno toliko glasova za Damira Jelića kao “negativca”. Ovakvu, očitu manipulaciju glasovima uspjeli smo spriječiti brisanjem tih glasova i potom osiguranjem ankete da “restartanje routera” više ne omogućuje ponovno glasovanje.

KAportal.hr

Kompletni rezultati ankete:

“Najpozitivci” 2010.

* Kristijan i Kristijan (32%, 309 Glasova)

* Igor Pamić (12%, 118 Glasova)

* Domagoj Švegar (12%, 113 Glasova)

* Igor Beketić (7%, 71 Glasova)

* Netko drugi? (7%, 65 Glasova)

* Damir Jelić (6%, 59 Glasova)

* Ante Ujević (6%, 59 Glasova)

* Ivan Vučić (5%, 49 Glasova)

* Josip Benčić (4%, 43 Glasova)

* Branko Vukelić (4%, 39 Glasova)

* Mladen Rakočević (3%, 28 Glasova)

* Neven Šprajcer (2%, 26 Glasova)

Ukupno glasova: 979

“Najnegativci” 2010.

* Danijel Trupković (22%, 188 Glasova)

* Branko Vukelić (21%, 181 Glasova)

* Petar Banić (11%, 98 Glasova)

* Damir Jelić (8%, 72 Glasova)

* Bernardica Topolnjak Halapa (8%, 70 Glasova)

* Josip Benčić (8%, 67 Glasova)

* Željko Goršić st. (7%, 58 Glasova)

* Netko drugi? (4%, 39 Glasova)

* Ivanka Grčić (4%, 36 Glasova)

* Ivan Vučić (3%, 25 Glasova)

* Neven Šprajcer (3%, 24 Glasova)

* Mladen Rakočević (1%, 13 Glasova)

Ukupno glasova: 871

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest