Nakon smjene Vukelića: “Na ledu” i državni tajnik Željko Goršić?

Nakon smjene Vukelića: “Na ledu” i državni tajnik Željko Goršić?

Sa smjenom Branka Vukelića s mjesta ministra obrane, moglo bi doći i do daljnjih s smjena kadrova koji su s njim došli u Ministarstvo obrane, piše današnji Jutarnji list. Konkretno, navodi se ime državnog tajnika Željka Goršića kao najspornije u kadrovskoj križaljci novog ministra Davora Božinovića. Jutarnji podsjeća da je ovaj Vukelićev kadar opterećen aferom gradnje društvenog doma u Turanjskim Goljakima bez dozvole, a svakako mu nisu pomogle ni afere koje je svojim nasilničkim ispadima kao član mladeži HDZ-a zakuhao njegov sin Željko Goršić mlađi, uključujući tu i posljednju u kafiću na Borlinu, kad je prebijen 18-godišnjak pa je u tom slučaju uredovala i premijerka, a Goršić s još dvojicom završio u pritvoru. Kao ni afera s objavom registra branitelja, kad su istražni organi uprli prst sumnje u djelatnika karlovačkog ureda za obranu Enesa Felića, a ovaj pred cijelom nacijom izjavio kako mu slučaj zapravo namješta upravo državni tajnik, njegov bivši šef u karlovačkom uredu za obranu Željko Goršić.

Upitna je i pozicija tajnice kabineta bivšeg ministra, njegove rođakinje Daliborke Jurković, koja je isti posao obavljala i u ministarstvu gospodarstva dok je Vukelić bio ministar tog resora. Kad je ova politologinja po struci za Vukelićem u Zagreb odlazila iz Karlovačkog tjednika, kalkuliralo se kako je u njenom radnom ugovoru stajala klauzula da je čeka posao u Tjedniku u slučaju da izgubi onaj u Zagrebu. No direktor Karlovačkog tjednika Željko Obajdin nam je rekao da na osnovu njegovih saznanja takva klauzula ne postoji i da nema nikakvih indicija da bi se broj djelatnika njegove firme mogao povećati.

Daliborka Jurković odlaskom u Zagreb nije izgubila političke kontakte s Karlovcem, kao predsjednica kluba vijećnika HDZ-a ostala je spona kontrole između bivšeg ministra i karlovačkog HDZ-a. Iz kuloara bliskim vladajućoj stranci može se sve češće čuti informacija kako Jurković s mogućim odlaskom iz MORH-a tek kreće ambicioznije u politički život. Naime, njeno se ime spominje u kontekstu buduće kandidatkinje HDZ-a za gradonačelnicu Grada Karlovca. Dakako, ako se Branko Vukelić ne odluči još jednom upustiti u utrku za gradonačelnika.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest