Servisu kojeg su pokrenuli Karlovčani nagrada na “Vidi Web Top 100”

Servisu kojeg su pokrenuli Karlovčani nagrada na “Vidi Web Top 100”

Internetski servis Dadilje.net kojeg su pokrenula dvojica karlovačkih novinara Mario Pušić i Danijel Tuškan odnosno njihova tvrtka Press d.o.o. osvojio je drugu nagradu u “VIDI WEB TOP 100”, na natječaju časopisa Vidi koji je za ocjenjivanje stranica okupio više od 100 medijskih stručnjaka iz isto toliko hrvatskih i regionalnih redakcija. Dadilje.net nagradu su zaslužile u kategoriji “Blogovi i community servisi”.

– Sjajna ideja za community. Vrlo jasno definirana publika, dosta sadržaja. Web stranica koja će vam riješiti problem – tim riječima članovi ocjenjivačkog suda opisali su Dadilje.net. Podsjetimo, novinarski dvojac iz Karlovca ovaj su servis pokrenuli iz praktičnog razloga, jer su se kao mladi roditelji susreli s problemom dobivanja vrtića, odnosno jaslica za svoju djecu. Odličnu ideju da naprave web stranicu koja bi spajala dadilje, odnosno osobe koje žele čuvati djecu i roditelje prošlog proljeća pretočili su u stvarnost i vrlo brzo se to pokazalo uspješnim. Do kraja godine Dadilje su imale više od 730 registriranih dadilja i još više roditelja iz cijele Hrvatske.

– Ove godine ocjenjivalo se 2.245 web stranica, servisa, kampanja te po prvi puta nakon višegodišnjeg inzistiranja i zamolbi mnogih web servisa izvan Hrvatske i web stranice s prostora bivše države, dakle, cjelokupne regije. Kod velike većine nominiranih stranica vidljiva je uporaba naprednih web tehnologija, a prisutan je i visok standard grafičkog dizajna, razrađenog suvremenog koncepta prezentacije sadržaja te praćenja općih trendova, zbog čega nije bilo lako izdvojiti samo 10 najboljih u svakoj kategoriji, rekli su kažu članovi žirija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest