Večeras punk veselica na Maloj sceni – svira pet bendova svih generacija

Večeras punk veselica na Maloj sceni – svira pet bendova svih
generacija

Nakon dužeg vremena svoja vrata ponovno otvara legendarna Mala scena. Zasad samo nakratko, no nadajmo se kako će večerašnji koncert proći uspješno i time otvoriti put novim svirkama u ovom kultnom prostoru.

Večeras, naime, na Sceni nastupa pet karlovačkih punk bendova – doslovno svih generacija, od onih najmlađih do pravih veterana, kojima je koncert u neku ruku i posvećen. Mlađahni Tahijevi kmetovi nakon tek 31 godine rada predstavljaju svoje prve demo snimke, što će ove mladiće zasigurno obodriti u daljnjem nastavku karijere. Šalu na stranu, Tahijevi kmetovi jedan su od prvih gradskih punk bendova, svirali su od 1979. do 1983. a do ponovnog osnivanja došlo je 2008. godine. Uz njih, najstariju gardu karlovačkog punka predstavlja i Prije svega disciplina, bend koji je uz Udrugu za promicanje alternativne kulture UPAKKA, i organizator ovog koncerta.

Srednju generaciju punka u gradu na četiri rijeke predstavlja svima dobro poznati Carl Hunter, koji je s himnom navijačke skupine Gademz stekao fanove i simpatizere i izvan punk krugova. Tu su i Treaviit, najmlađi punk bend u gradu, ali ne po godinama i sviračkom stažu, već jedino po datumu osnivanja.

Mlade snage predstavlja Me as well, još uvijek vrlo mladi i svježi, na prijelazu iz tinejdžerskih godina u one koje počinju s brojkom 2, ipak su već dovoljno iskusni i dugovječni da bi se mogli nazivati novim bendom – sviraju, uostalom, još od osnovnoškolskih dana.

Mala scena otvara se u 20 sati, ulaz je besplatan, a početak svirke najavljen je za 21 sat. Organizatori upozoravaju da neće biti kašnjenja pa će se oni koji računaju na uobičajene najave koncerata za i po dva sata ranije – prevariti i propustiti par dobrih svirki.

Raspored:

21.00 ME AS WELL

21.45 TREAVIIT

22.30 PRIJE SVEGA DISCIPLINA

23.30 TAHIJEVI KMETOVI

00.20 CARL HUNTER

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest