Duhovna obnova “stvar kontinuiteta” – seminaristi sami izabrali Hercegovinu

Duhovna obnova “stvar kontinuiteta” – seminaristi sami izabrali
Hercegovinu

Dobrovoljni prilozi po principu “koliko tko da” temelj su financiranja izleta četrdesetak ravnatelja ustanova i karlovačkih škola, te direktora gradskih tvrtki koji su se predvođeni gradonačelnikom Damirom Jelićem danas uputili na duhovnu obnovu u Hercegovinu u Karmelićanski samostan na Buškom jezeru. Kako je rekao gradonačelnik a što najviše zanima porezne obveznike Grada Karlovca, izlet nema veze s proračunskim sredstvima dok su autobus, kaže gradonačelnik, osigurale gradske tvrtke.

– Zahvalio bih se samostanu Sv. Ilije koji nam je izišao u susret, rekao je Jelić. Na pitanje zašto se ponovno ide u Hercegovinu iako i u Hrvatskoj ima sličnih centara, Jelić je rekao da je i ovo Hrvatska jer – samostan pripada redu čije je sjedište u Remetama u Zagrebu.

– To što se ide baš tamo je naša slobodna volja a i bitan je kontinuitet u smislu predavača dr. sc. fra Jakova Mamića pa smo smatrali da ne bi bilo dobro mijenjati lokaciju, rekao je gradonačelnik. Iako je prošle godine obećao da će u Hercegovinu voditi i novinare to se, međutim, nije dogodilo.

– Vama je ulaz u autobus slobodan. Ali zašto vas ipak ne vodimo? Sami polaznici su mi sugerirali da bi ih vaše prisustvo uznemirilo. Ali ako baš želite, dogovorit ćemo se sljedeći tjedan o seminaru na kojeg bi vodili vas, o vašoj participaciji a možemo se i zajedno dogovoriti o izboru predavača. To bi baš bilo lijepo jer bi to i mene vratilo u vrijeme dok sam studirao novinarstvo, rekao je gradonačelnik.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest