Nezaposlenost raste – u Karlovačkoj županiji 11.871 osoba na “burzi” traži posao

Nezaposlenost raste – u Karlovačkoj županiji 11.871 osoba na
“burzi” traži posao

Tvrdnje političara da smo izašli iz recesije ne bi se mogle potkrijepiti novim statističkim podacima o nezaposlenosti u Karlovačkoj županiji. U odnosu na protekli mjesec karlovačka burza “punija” je za 68 prijavljenih nezaposlenih osoba i sad je na brojci od 11.871. To je minijaturnih 0,6 posto više nego u proteklom mjesecu a opet 1,7 posto manje nego u prosincu prošle godine.

Vrijedni statističari karlovačkog Zavoda za zapošljavanje objavili su i broj nezaposlenih u Republici Hrvatskoj koji se na kraju prošle godine popeo na 319.845 odnosno za 2,4 posto više nego u odnosu na protekli mjesec i čak 9,7 posto više nego na kraju 2009. godine. I dalje je velik broj izbrisanih iz evidencije “burze” ali ne zbog zaposlenja već iz “drugih razloga” – ukupno njih 293, dok je 329 sretnika tijekom prošlog mjeseca našlo posao. Nažalost, brisanje iz evidencije dobilo je svega pet osoba zbog pokretanja vlastitog biznisa, poduzeća ili obrta dok je 170 ljudi iz evidencije izbrisano zbog nejavljanja na Zavod ili neodazivanja na stručno savjetovanje.

I dalje je na burzi ponajveći broj onih koji najteže dobivaju novi posao – čak 3.741 osoba starija od 50 godina dok posao čeka i 1.673 hrvatska branitelja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest