Zbog nesavjesnih vozača odsad stroža kontrola na ulazu u OB Karlovac

Zbog nesavjesnih vozača odsad stroža kontrola na ulazu u OB
Karlovac

Ulazi s automobilom u krug Opće bolnice Karlovac odsad će se još strože kontrolirati jer je zloupotreba u nekoliko navrata samo prošli tjedan zbog “divljeg parkiranja” u krugu dovela do toga da nepokretni pacijenti ili čak hitna pomoć nisu mogli doći do ulaza u bolnicu.

Kako nam je ispričao ravnatelj dr. Nedjeljko Strikić, naputak Ministarstva zdravstva je prilično jasan kad se radi o tome tko može pristupiti automobilom u krug bolnice. Radi se o teškim bolesnicima, nepokretnim osobama te u slučaju hitnih intervencija. – Vozači koji takve osobe dovezu, po pravilima, mogu se u krugu zadržati kraće vrijeme i onda automobil ostaviti na parkiralištu. Poslije se vozač može vratiti po pacijenta, rekao je Strikić. Kako kaže, ulaze u bolnicu, te da se pravila provode nadgledat će portiri, a zbog zloupotreba bit će pozvana pauk služba.

– Kroz bolnicu svakog dana prođe od četiri do pet tisuća ljudi i kad bi svatko ulazio svojim automobilom nastao bi kaos a pauk bi radio “non – stop”. Pritom nitko neće biti zakinut, niti hitni pacijenti niti djelatnici bolnice, dodaje ravnatelj dodavši kako se u nekim stvarima, a posebno kad se tiču funkcioniranja bolnice ipak “moramo naučiti reda”. Opća bolnica Karlovac u svojim planovima proširenja ima i izgradnju dodatnih parkirališta. Prema fondovima Europske unije kandidirano je više projekata, među njima i onaj za izgradnju novog parkirališta i heliodroma za hitnu helikoptersku službu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest