Plinofikacija ide po novim terminima – ugovor potpisan, ali potpisnici skeptični

Plinofikacija ide po novim terminima – ugovor potpisan, ali
potpisnici skeptični

Dovođenje plina do Duge Rese, Ozlja, Draganića i Barilovića, te početak plinofikacije do kraja 2011. godine, Netretića 2012., Žakanja u 2013., te Slunja i Ribnika u 2014. godini sadržaj su novog terminskog plana kojeg su danas s koncesionarom Montcogimom potpisali gradonačelnici i načelnici no u kojeg, ako je sudeći po skepsi nakon sastanka, malo tko vjeruje. Prvi među njima je gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić koji, na osnovi dosadašnjih probijanja svih mogućih rokova posljednjih godina, sumnja da se do kraja godine može izgraditi deset kilometara plinovoda od Karlovca, te još 20 kilometara unutar gradskog područja.

– Terminski plan je takav kakav je, no izgleda malo nerealno da se on može odraditi, rekao je skeptični Baršić. Novim aneksom ugovora, Montcogim je od Karlovačke županije dobio priliku da nastavi plinofikaciju koja je pompozno započela još prije deset godina.

Kako je rekao član Uprave Darko Pavlović, bilo je puno problema a posebno zadnjih recesijskih godina. Dosad je, naime, na plin priključeno tek 1.200 korisnika u gradu Karlovcu, od kojih stotinjak otpada na gospodarske subjekte. Dobra vijest za potencijalne korisnike da se cijena priključka nije mijenjala dok je sve ostalo, rekao je Pavlović, stvar tržišta a tako i cijena plina.

Župana Ivana Vučića zanimalo je kako do plina mogu doći domaćinstva koja su dislocirana od gradske mreže. To će biti poseban problem, jer će takva domaćinstva morati sama osigurati tehničke uvjete da plin dođe do kuće.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest