Gradski muzej pripremio bogat program za sedmu “Noć muzeja”

Gradski muzej pripremio bogat program za sedmu “Noć muzeja”

Gradski muzej Karlovac i Galerija Vjekoslav Karas pripremili su bogat program za ovogodišnju “Noć muzeja”. Ova manifestacija u Hrvatskoj se održava po sedmi puta, a očekuje se sudjelovanje više od stotinu muzeja i srodnih kulturnih institucija u četrdesetak gradova.

Manifestacija se održava u petak, 28. siječnja, u trajanju od 18 sati do 1 sat ujutro, za koje  vrijeme će vrata muzeja i galerije biti otvorena za sve posjetitelje, uz besplatan ulaz.

Tijekom cijele večeri moguće je razgledanje stalnog postava Gradskog muzeja Karlovac. U 19 i 22 sata, pak, krenut će i organizirani obilasci muzeja uz stručno vodstvo, pa možete odabrati želite li eksponate razgledati sami ili u pratnji vodiča.

Uz stručno vodstvo moći će se razgledati i trenutačna izložba “Izbor iz zbirki oružja, odora i vojne opreme iz Domovinskog rata”, a s izložbe će posjetitelji moći poslati personaliziranu e- razglednicu Karlovac 1991.- 2011.

Održat će se dva predavanja: u 20 sati predavanje “Pletenje čipke na lucnju u selu Trg” Branke Stergar, prof. i Jane Mihalić, prof. uz prezentaciju pletenja čipke na lucnju u selu Trg članica KUD-a Ključ iz Trga koja će trajati od 18.00 do 23.00 sata, te u 21 sat predavanje Igora Čuliga, prof. o karlovačkom graditelju Nikoli Mariću. Posjetitelje će zabaviti Tomislav Kozarčanin – Tontorino žongliranjem s lopticama, čunjevima, diabolom, vatrenim štapom i bakljama, vožnjom monocikla i glazbeni sastav KUD-a “Ključ” iz Trga kod Ozlja, te će se moći okrijepiti uz kuhano vino i toplo pecivo.

U Galeriji “Vjekoslav Karas” manifestacija će proteći u znaku iznimno zanimljive prirodoslovno-arheološke izložbe “Ledeno doba?!” uz koju je pripremljen poseban ugođaj uz specijalnu rasvjetu i vodstvo kostimiranih vodiča, kao i mala špilja u kojoj se nalazi dječji kutić.

Za najmlađe je organizirana i promocija čarobne edukativne kutije “Igrajmo se pračovjeka”, a okrijepa je također u stilu ledenog doba – “medvjeđe šape” i sok od šumskih bobica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest