Starešinić sprema novi podvig: Trčat će maraton i na Sjevernom polu

Starešinić sprema novi podvig: Trčat će maraton i na Sjevernom polu

Karlovački atletičar veteran Vlado Starešinić, koji je u prosincu postao prvi Hrvat što je istrčao ekstremni Antarktički maraton, sprema novi podvig. Otkrio ga je na današnjem prijemu u Uredu župana, gdje se susreo s gradonačelnikom Damirom Jelićem, te dožupanima Josipom Šafarom i Ivanom Banjavčićem.

– Nadam se da ovo nije bio vrhunac moje karijere. Kopka me još taj Sjeverni pol. Ako uspijem sakupiti novac, volio bih otići trčati još na maraton  na Sjevernom polu. On se održava u travnju, ali ove godine ne mogu ići, jer sam već dogovorio sudjelovanje na Bostonskom maratonu, najpoznatijem maratonu u svijetu, na kojem će trčati čak 25 tisuća atletičara. Volio bih onda na Sjeverni pol iduće, kazao je 62-godišnji trkač, koji je dužnosnicima priznao da je najkompliciraniji dio odlaska na Antarktički maraton bio zatvoriti financijsku konstrukciju.

– Sve me koštalo preko 105 tisuća kuna. Nažalost, odbile su me sve karlovačke velike tvrtke, da ih sada ne imenujem. Pomoć sam zato našao u drugim dijelovima Hrvatske, od Like do Slavonije, a pomogli su mi i Grad i Županija, dodao je Starešinić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest