U pripremi 380 projekata ukupno vrijednih četiri milijarde eura

U pripremi 380 projekata ukupno vrijednih četiri milijarde eura

Županijsko partnersko vijeće usvojilo je Razvojnu strategiju Karlovačke županije, dokument koji navodi smjernice  razvoja i daje osnovu za sve projekte koji će u buduće vrijeme  biti kandidirani prema predpristupnim i nakon ulaska Hrvatske u EU, strukturnim fondovima Europske unije.

Cilj je, navodi se u strategiji pred kojom je još razmatranje u Ministarstvu regionalnog razvoja i usvanjanje na Županijskoj skupštini, Karlovačku županiju učiniti razvojnom za poduzetnike i gospodarstvo, ljudske resurse, održivi razvoj i konačno kvalitetno življenje njezinih građana. Kako je objasnio direktor Razvojne agencije Viktor Šegrt ovo je općeniti dokument koji je, međutim, podložan promjenama i dopunama. Razvojnu strategiju pohvalio je i načelnik Kamanja Damir Mateljan, član Partnerskog vijeća koji ima iskustva u privlačenju europskog novca. Kako je rekao, u odnosu na strategije drugih županija naša također nije savršena, ali je vrlo kvalitetna i korektno napravljena.

– Kao i županija, strategija također mora biti živo tijelo. Treba bdijeti nad njom i prije svega oživjeti projekte, rekao je Mateljan. Što se tiče projekata, na adresu Razvojne agencije pristiglo je čak 380 projekata ukupne vrijednosti ogromnih četiri milijarde eura. Da se ostvari tek nekoliko posto, Karlovačka županija bi imala puno bolju razvojnu perspektivu. Prioriteti će, dodao je Šegrt, dolaziti i s otvaranjem fondova u pojednim sektorima no trenutno su četiri na kojima se ozbiljno radi. To su već poznata burza slatkovodne ribe u Karlovcu, mrijestilište na Šumbaru, sportsko – rekreacijska zona na Rastokama kod Slunja i bazen u Kamanju.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest