Zvijezda zadnja u redu za plin – nema uvođenja dok se ne rekonstruira Radićeva

Zvijezda zadnja u redu za plin – nema uvođenja dok se ne
rekonstruira Radićeva

Centar grada Karlovca, karlovačka Zvijezda i nekadašnja žila kucavica grada – Radićeva ulica po svemu sudeći zadnja će dobiti toliko očekivani plin, još uvijek najjeftiniji energent. Naime, novi terminski plan plinofikacije Karlovca i cijele Karlovačke županije mogao bi “slomiti zube” upravo na Radićevoj ulici u koju plin zasigurno neće doći dok se gradska uprava konačno ne odluči ući u dugo planiran, ali isto tako od stvarnosti dalek plan obnove.

Kako nam je potvrdio Saša Svilar, voditelj karlovačke podružnice Montcogima – koncesionara za izgradnju plinske mreže i distribuciju plina, u Radićevoj ulici je nemoguće uvoditi plinske instalacije dok se ne provede nužna izgradnja kanalizacijske mreže i potom uređenje cijele ulice. Naime, zastarjela kanalizacija u Radićevoj ulici leži na dubini od devet metara i suludo bi bilo postavljati plinske instalacije koje bi, u vrijeme kad se Grad odluči na rekonstrukciju kanalizacije u tom slučaju trebale – visjeti u zraku. To je naravno nemoguće tako da uvođenje plina koje brojni stanari, s obzirom da taj dio grada nema centralno grijanje, s nestrpljenjem očekuju. Plinska mreža u zapadnom dijelu stigla je tek do nedavno obnovljene zgrade “Zagrebačke banke” dok s druge strane Radićeve nije niti blizu.

Radićeva ulica u Karlovcu svakako je imala puno boljih dana. Sve je više lokala na kojima su istaknuti brojevi telefona s natpisom “iznajmljuje se” dok dakako dominira zgrada Eparhije koja niti osamnaest godina od sramotne devastacije miniranjem nije obnovljena. Milijunski vrijedna rekonstrukcija najavljena je još davne 2006. godine no od svega se ubrzo odustalo. S dolaskom recesije obnovu Radićeve nitko više niti ne spominje.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest