Još jedno tijelo koje bi nas trebalo izvući iz krize: Vijeće za tržište rada Karlovačke županije

Još jedno tijelo koje bi nas trebalo izvući iz krize: Vijeće za
tržište rada Karlovačke županije

U Karlovcu je osnovano još jedno radno tijelo čiji bi zadatak trebao biti “smanjiti nezaposlenost i ojačati ljudske potencijale”. Ime mu je Vijeće za tržište rada, među čijih su se dvadeset članova našli predstavnici vlasti, sindikata, obrazovnih institucija, udruga, ustanova, te gospodarskog sektora.

– Namjera Vijeća je stvoriti kvalitetne projekte za povlačenje novaca iz EU fondova, koji bi se uložio u profesionalni razvoj kadrova za zapošljavanje. Želja je poboljšati poduzetničku klimu te promovirati cjeloživotno učenje – tumači Ana Pozderac iz Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dodajući kako je Vijeće za tržište rada Karlovačke županije zapravo nastalo je iz nekadašnje Tematske skupine za razvoj ljudskih potencijala.

Želimo poboljšati poduzetničku klimu - Ana Pozderac

Riječ je, podsjetimo, o tijelu koje je napravilo famoznu Strategiju razvoja ljudskih potencijala Karlovačke županije za razdoblje od 2006. do 2012. godine, koje se i danas može pronaći na službenim internetskim stranicama Karlovačke županije. Strategija je tada prilično pompozno prognozirala je kako će “Karlovačka županija do 2012. godine imati najveću stopu zapošljavanja u Hrvatskoj”. Koliko je bila uspješna i primjenjiva u praksi, može se zaključiti već godinu dana prije njenog isteka.

U pripremi je, kako je već ranije najavila Pozderac, nova slična Strategija. Rad na njoj bit će, uz ostalo i jedan od zadataka novoosnovanog Vijeća.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest