Požar uništio glavnu zgradu HOC Bjelolasica u Jasenku, nema ozlijeđenih

Požar uništio glavnu zgradu HOC Bjelolasica u Jasenku, nema
ozlijeđenih

Na krovištu kotlovnice u sastavu glavne zgrade Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica u Jasenku noćas je poslije 2 sata planuo požar koji je  ugašen tek oko 7,30 sati ujutro.

Razmjeri požara su katastrofalni što znači da je glavna zgrada HOC-a potpuno uništena. Krov je urušen dok je cijela izgorjela konstrukcija pala na prvi kat i tako nepovratno uništila glavnu zgradu u turističkom naselju u Jasenku.

Vatrogasci su požar gasili cijelu noć a osim Javne vatrogasne postrojbe iz Ogulina i nekoliko lokalnih DVD-ova u akciji su im se pridružili i profesionalci iz Karlovca, sveukupno više od 60 vatrogasaca. Temperatura u podnožju Bjelolasice spustila se na minus 19 što vatrogasce nije omelo u poslu. Požar je ugašen no objekt koji je velikim dijelom bio od drveta i šindre posve je uništen. Davni planovi Karlovačke županije i obećanja Vlade da se od HOC-a konačno napravi centar zimskog turizma kakav Hrvatska definitivno zaslužuje sad su u posve drugom planu. Predstoji istraga o uzrocima požara i saniranje štete dok će mjerodavni sada zaista morati zasukati rukave i prilikom pomoći Hrvatskom olimpijskom centru koji je zasad to praktički bio samo “na papiru” razmotriti planove o njegovoj budućnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest