Koordinacija: Mediji udruženi u zločinački pothvat, antifašizam maska udbaša

Koordinacija: Mediji udruženi u zločinački pothvat, antifašizam
maska udbaša

– Tvrdim da je dio novinara, odnosno medija udružen u zločinački pothvat na razini države kako bi uništio sve hrvatsko i sve što se tiče hrvatskih branitelja. Od Stankovićevih napada do dijela karlovačkih medija, širi se mržnja ne samo protiv mene osobno, nego i branitelja koje predstavljam, započeo je današnju tiskovnu konferenciju predsjednik karlovačke HVIDR-e Petar Banić. Presicu je sazvala Koordinacija braniteljskih udruga Domovinskog rata kako bi reagirali, kažu, na učestale medijske napade.  Predsjednika Koordinacije Marija Matešu, Banića i ostale zasmetali su napisi o proslavi 19. obljetnice priznanja Hrvatske koju su organizirali u Karlovcu, a posebno osvrt karlovačkog novinara i publicista Danka Plevnika u Slobodnoj Dalmaciji. Plevnik je u kolumni naveo kako je premijerka Jadranka Kosor sjedila uz Matešu, inače široj javnosti poznatog po postavljanju vijenca u spomen na ubijene ustaše prilikom akcije partizana u staroj karlovačkoj bolnici. Plevnik je spomenuo da predsjednik Josipović nije došao jer je znao tko je organizator skupa. – Plevnik nije vrijedan da ga se spominje ali piše laži i obmane. On je znao da predsjednik Josipović neće doći u Karlovac jer su ga udbaši o tome obavijestili, isti oni koji krivo savjetuju predsjednika, rekao je Banić. Kako tvrdi Banić, on je radio sinopsis i nitko nije mogao znati tko će gdje sjediti.

– Srpski mediji i četnikofili za mene kažu da sam ustašofil. Pet godina govorimo da se ploča ne može staviti za zločin. Ubijeni su ljudi u piđamama, vi ih zovete ustašama, ja ih zovem hrvatskim vojnicima. To je sramota novinarstva, sramota Karlovca i općenito države koja dan danas nije napravila lustraciju. Zato se vraća udbaška nakaza i svi napadi na naše branitelje je plan jugofila, četnikofila i udbaša, dao si je oduška Banić.

Predstavnike koordinacije smeta antifašizam jer, kažu, to je samo krinka za četnikofile i udbaše dok je, po Baniću tipičan primjer bivši predsjednik Stjepan Mesić. – Mesić je licemjer koji je pjevao Juru i Bobana, govorio o zemlji na srpskim opancima a sad je antifašist. To je maska, kaže Banić. Mateša je rekao da Koordinaciju ne smeta antifašizam koji je kao ustavna kategorija uvršten i u hrvatski Ustav, već samo ono što se iza njega, po njemu, krije. Zanimljivo, na novinarski upit predstavnici Koordinacije nisu se htjeli izjasniti jesu li fašisti ili antifašisti, kažu, fašizam više ne postoji pa ni antifašizam nema smisla, a da se pojavi onda će se već izjasniti.

Osim napada na novinare i priče o “teorijama zavjere”, cijela tiskovna je uglavnom prošla o pričama o 2. svjetskom ratu. Na novinarski upit je li u opisu posla njihovih udruga uopće istraživanje povijesti, kažu da jest te da im je cilj promicanje istine o Domovinskom ratu ali i općenito o povijesti hrvatskog naroda. Neokrznut nije ostao niti Vlado Benko, predsjednik Zbora ratnih postrojbi. – Benko i pojedinci lažu, a o Benku najviše mogu reći njegovi susjedi. Krao je struju, vodu, nije plaćao najam i sad laže, zaključio je Banić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest