Vrtić Turanj izgrađen, predstoji unutarnje uređenje i opremanje

Vrtić Turanj izgrađen, predstoji unutarnje uređenje i opremanje
Moderno zdanje niknulo na Turnju

Izgradnja dječjeg vrtića na Turnju stigla je u posljednju fazu i sad je preostalo samo unutarnje i vanjsko uređenje vrtića i njegovo opremanje namještajem, didaktičkom opremom i vanjskom opremom za dječje igralište. Gradilište vrtića danas je posjetio pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Nikola Rogoz te napomenuo kako je nakon završetka građevinskog dijela, vrtić spreman za tehnički pregled.

– Sredstva za opremu osigurana su u proračunu Grada Karlovca te kroz akciju Karlovačke banke “Štedim i darujem”. Vrtić na Turnju moći će primiti 100 djece raspoređene u četiri grupe. Sastoji se od vrtićkog dijela i jasličkog, a svaki ima poseban ulaz sa prilagođenim ulazom za djecu s posebnim potrebama.

Vrtić se sastoji od prostorija sa zasebnim sanitarnim čvorom, prostorom za prijam djece, službenim prostorom za djelatnike vrtića te medicinsko osoblje, sportske dvorane, prostorom potrebnim za funkcioniranje vrtića ( ložiona, prostor za gorivo, skladište, prostor za kućnog majstora, te kuhinje, izvijestila je o ovom gradskom projektu glasnogovornica Grada Andreja Barberić. Objekt je, dodaje, pod videonazorom i ima protuprovalni sustav dok će se za vrijeme sunčanih dana, moći će se koristiti energija sunca putem solarnih kolektora. Uz vrtić osigurano je 15 parkirališnih mjesta, a ulaz je osiguran s državne ceste D-1.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest