Primopredajom okončan sanacijski postupak bolnice – v. d. ravnatelja Ervin Jančić: “Nastavit ćemo sve započete projekte”

Nakon što je posljednje tri godine bila u državnim, Opća bolnica Karlovac vraćena je u županijske ruke.

Tako je i formalno, primopredajom, okončan sanacijski postupak pa na njenom čelu više nije sanacijski upravitelj dr. Suad Crnica već v. d. ravnatelj dr. Ervin Jančić, inače član Gradskog odbora HDZ-a i predsjednik HDZ-ove Akademske zajednice za Karlovačku županiju.

Bolnica se vraća “oporavljena”

– Nisam imao iluzija da se smjena neće dogoditi, samo ne može biti opravdanje da nisam dobro radio. Svi drugi razlozi imaju smisla, samo taj ne, primjećuje dr. Crnica.

No, promjena nije iznenađujuća, da će do nje doći znalo se već odavno jer kod nas rijetko koja promjena vlasti prolazi bez smjena čelnih ljudi državnih ili lokalnih poduzeća, institucija, ustanova.

Ova zdravstvena, na sreću, na upravljanje Županiji vraća se u boljem stanju no što je bila. Dr. Crnica kaže da su u ekonomsko -materijalnom dijelu očekivanja od sanacije opravdana, bolnica nije dužna i svoje obveze podmiruje na vrijeme, organiziranija je, kadrovski jača i tehnološki opremljenija no ikad, toliko da je u pojedinim dijelovima poprilična konkurencija i kliničkima.

– Ponosan sam na izvrsnu suradnju, timski rad i odaziv zaposlenika bez čega bismo sve to puno teže napravili. Pokrenut je niz velikih projekata, na početku je i obnova zgrade kojom će 110 do 120 milijuna kuna biti uloženo u uređenje i opremanje, veli dr. Crnica.

Još se čeka novi CT

Jedino što i dalje “šteka” je dolazak novog CT uređaja. Iako je postupak javne nabave proveden, sve se odužilo još tamo od izbora – tehnička Vlada, nova Vlada, proračun… – i premda je sama bolnica uložila 600.000 kuna u uređenje prostora za CT koji je odabran, uređaj u njemu još nije.

– Već 3 – 4 mjeseca čekamo isporuku, a ako je točno da je cijela procedura provedena i novac osiguran, za tjedan – dva uređaj može biti u pogonu. Pitali smo, ministar nije odgovarao na naše upite, nikakve reakcije nije bilo, kaže dr. Crnica.

CT će, očito, morati riješiti nova uprava. Jer ona će, po riječima dr. Jančića, nastaviti sve započete dobre projekte. Sada, kada je primopredaja obavljena – i po riječima dr. Crnice i dr. Jančića, korektno, profesionalno i kolegijalno – na redu je posao.

Uskoro natječaj za ravnatelja

– Nadamo se da ćemo nastaviti sve što je bilo dobro, napominje dr. Jančić.

On će na čelu bolnice i na dužnosti v. d. ravnatelja biti dok ne bude okončan izbor za novog čelnog čovjeka najveće bolnice u županiji. Kada će “u potragu” za njim, odnosno, kada će biti objavljen javni natječaj za izbor ravnatelja, odlučit će Upravno vijeće.

Dr. Jančić kaže da će tada i on odlučiti hoće li se na natječaj prijaviti. Dr. Crnica, koji se vratio na mjesto voditelja Odjela za opću i plastičnu kirurgiju, vjerojatno se neće kandidirati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest