Jelić spreman s mještanima Ilovca razgovarati o problemu deponija

Jelić spreman s mještanima Ilovca razgovarati o problemu deponija

Nakon što je više od četiri stotine domaćinstava s područja Ilovca zaprijetilo blokadom ceste kod deponija i zatražilo hitan prijem kod gradonačelnika Damira Jelića, gradonačelnik je potvrdio da je primio otvoreno pismo građana i da će u što skorijem roku primiti predstavnike ove građanske inicijative Tomislava Boljkovca.

– U izvješćima koja smo dobili od “Čistoće” stoji da se tijekom procesa odplinjavanja, uz metan i ugljikove spojeve javljaju i znatne količine sumporovodika. One u tim količinama nisu opasne za zdravlje ali su neugodnog mirisa, rekao je Jelić za Novi list. Kako dodaje, s obzirom na to da odvodnja oborinskih voda nije izvedena u dosadašnjim fazama sanacije, kondenzacija posude vezanog sustava odplinjavanja se napuni vodom te onemogućava kontinuirano otjecanje plina do baklje. Ona se u tom slučaju gasi.

Plinovi, objasnio je gradonačelnik, stoga nastavljaju izlaziti kroz sustav, a miris je jači što je temperatura zraka niža. Sanacija deponija Ilovac se nastavlja dok nije poznato kakvo će rješenje Jelić ponuditi mještanima Ilovca.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest