Bjelolasica je hrvatska nacionalna sramota, odgovornost na državi i županu

Bjelolasica je hrvatska nacionalna sramota, odgovornost na državi i
županu

– HOC Bjelolasica mi u Ogulinu ne doživljavamo kao olimpijski centar nego kao hrvatsku nacionalnu sramotu. Vlasnik je Vlada Republike Hrvatske i na njoj je odgovornost da skrbi o HOC-u kao i na županu Ivanu Vučiću koji je predsjednik Nadzornog odbora HOC-a. Umjesto toga, župan izjavljuje “da se ljudi nisu žalili što dva mjeseca nisu dobili plaće”. To govoriti je potpuno neprimjereno i deplasirano u trenutku kad je netko ostao bez kruha kao i ministar Fuchs koji je rekao da ne garantira ništa. To je pljuska tim ljudima, rekao je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković, inače Ogulinac, na današnjoj tiskovnoj konferenciji gdje se osvrnuo na tragediju na Bjelolasici te novonastale, ali i stare probleme HOC-a. – Bjelolasica je status HOC-a dobila poslije Domovinskog rata na način da se osmisli centar gdje bi se svi hrvatski sportaši pripremali za natjecanja. Vlasnik je Vlada RH, dakle država, a milijunska šteta koja je sad nastala je posljedica neulaganja, kaže Vuković. Dodao je da je od Bjelolasice preče bilo Sljeme što je “marifetluk Milana Bandića”, interes lokalnih moćnika nije bio dovoljan da se nešto pokrene dok, kaže Vuković, samo se mijenjaju ministri i slažu obećanja bez konkretnih rezultata.

– Država i župan u istom su OUR-u i sad se moraju odrediti je li im Bjelolasica treba ili ne. Ako treba onda neka ulože novac, a ako ne neka raspišu natječaj, rekao je Vuković. SDP, naime, predlaže načom kako doći do novca da se konačno izgrade davno planirani bazen i sportska dvorana te sustav za zasnježivanje. – HOC može podići krediti i jamčiti ga nekretninama koje ima, može se ići u sustav javnog privatnog partnerstva dok će neka sredstva doći i od odštetnog zahtjeva. Tako se može iskoristiti već gotova dokumentacija. Postoje resursi i mogućnosti da ova nesreća bude novi početak, zaključio je Vuković.

Izjavu župana komentirao je i SDP-ov tajnik Stjepan Mikulandrić. Kako kaže, zgrozila ga izjava župana no to je očito politika HDZ-a koju slijedi i velik broj gospodarstvenika. Mikulandirić je prozvao i sindikate jer nitko od njih dosad nije rekao niti riječ o neprimjerenim izjavama, niti se interesirao što će biti sa sudbinama stotinjak ljudi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest