Tri nove izložbe u karlovačkim galerijama i paviljonima

Tri nove izložbe u karlovačkim galerijama i paviljonima

Karlovački ljubitelji likovne umjetnosti mogu razgledati tri nove izložbe u karlovačkim galerijama i paviljonima.

U Galeriji Studentskog centra otvorena je izložba Jure Kokeze, splitsko-zagrebačkog umjetnika najpoznatijeg po ciklusu “Ikar”, kojem se vraća i u najnovijim radovima. Kokeza se ubraja u red najpoznatijih i najkvalitetnijih hrvatskih umjetnika u tehnici reljefnog tiska. Izložba se može razgledati do kraja veljače.

Likovni salon “Ljudevita Šestića”, pak, uključio se u obilježavanje slovenskog kulturnog i nacionalnog praznika Prešernov dan, koji se obilježava 8. veljače, na dan smrti najpoznatijeg slovenskog pjesnika Franca Prešerna. Karlovačka knjižnica središnja je knjižnica slovenske nacionalne manjine u RH, a u likovnom salonu možete razgledati izložbu fotografija Slovenskog kulturno-prosvjetnog društva Bazovica iz Rijeke. Na sam Prešernov dan, u knjižnici će nastupiti i članovi folklorne skupine spomenutog društva.

Paviljon Katzler priredio je izložbu Mladena Kuke s ekspedicija CEIK-a Braća Seljan po Južnoj Americi. Brojne atraktivne fotografije popraćene su opsežnim tekstom o detaljima ekspedicija i pronalascima vezanim uz karlovačke pustolove i istraživače, braću Seljan.

Osim spomenutih izložbi, valja napomenuti kako se još uvijek u Galeriji Vjekoslav Karas može razgledati atraktivna geološko-paleontološka izložba “Ledeno doba”, u Gradskom muzeju postavljena je izložba vojne opreme, odore i naoružanja iz Domovinskog rata, a na dječjem odjelu Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića mogu se vidjeti radovi mališana nastali tijekom zimskih radionica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest