Izbori za mjesnu samoupravu u travnju ili svibnju – Jelić se i o tome konzultirao s oporbom

Izbori za mjesnu samoupravu u travnju ili svibnju – Jelić se i o
tome konzultirao s oporbom

Osim priprema za one velike, parlamentarne izbore koji bi se trebali održati krajem godine, političke stranke koje djeluju na području Grada Karlovca lagano se mogu pripremati i za izbore na najnižoj razini lokalne samouprave.

Kako je najavio gradonačelnik Damir Jelić, izbori za Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora najvjerojatnije će biti održani u travnju ili svibnju. O tome je jučer bilo govora i na sastanku s predstavnicima političkih stranaka s kojima se također konzultirao i po tom pitanju.

Podsjetimo, prošle je karlovačke izbore za gradske četvrti i MO obilježio nizak postotak izlaska birača dok mnogi nisu niti znali da se izbori održavaju. Na izbore je izašlo 25 posto birača što je bio pomak u odnosu na one prije osam godina. Tada je glasovalo tek 15 posto birača. HDZ je bio osvojio vlast u čak 21 mjesnom odboru i 8 gradskih četvrti, dok je u još tri četvrti vlast formirao s koalicijskim partnerima. SDP je bio bolji tek u gradskoj četvrti Gaza dok je u tri gradske četvrti bio izjednačen s HDZ-om.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest