Ostavke povučene, umjesto prosvjeda razgovor – obje strane na kraju izgleda zadovoljne

Ostavke povučene, umjesto prosvjeda razgovor – obje strane na kraju
izgleda zadovoljne

Nakon što je Nikica Rudar povukao svoju ostavku, a Dražen Mejašić demantirao kako smjera odstupiti, umjesto prosvjeda, na stadionu pokraj Korane dogodio se – razgovor Gademza i predsjednika kluba Stjepana Turkovića.

Najvjerniji karlovački navijači željeli su konkretne odgovore na sve što im leži na duši, posebno kada su u pitanju brojne smjene na raznim razinama, uključujući i one trenerske.

Stjepan Turković ustvrdio je kako je njegov prvi cilj riješiti brojne financijske probleme u kojima se nalazi klub – zatekao ga je, tvrdi, u dugu od čak osam milijuna kuna pa će se štedjeti na svim razinama, ali i ozbiljnije pristupiti traženju mogućih većih sponzora. Ipak, navijače je zanimalo zašto je onda zaposlena glasnogovornica (od danas će tu dužnost obnašati dipl. politologinja Ivana Rumenović) – odgovor je kako je glasnogovornica potrebna prvoligaškom klubu, a uštede i dovođenje klupskog računa u “pozitivu” će biti ostvarene na drugim sektorima.

Odluka o smjeni nekoliko trenera omladinskog pogona, uključujući Stjepana Lucijanića čiji limači imaju omjer 101:2 i nisu poraženi tijekom jesenskog dijela prvenstva, sljedeća je tema koja je zanimala navijače, koji su ujedno izrazili želju pa i zahtjev da u narednim sezonama u klubu bude više domaćih igrača.

– Šef Omladinske škole Srećko Lušić je zbog toga i doveden, a upravo na njegov zahtjev smijenjena su četiri trenera za koje je rekao da ne zadovoljavaju njegove kriterije. Od gospodina Lušića smo zatražili i dobili obećanje da će kroz nekoliko godina barem 50% sastava činiti domaći igrači, i to prvoligaške kvalitete. Mislim da je onda u redu da poslušamo njegove zahtjeve i savjete – kazao je predsjednik NK Karlovca.

Financiranje kluba velika je boljka ne samo NK Karlovca već i većine prvoligaških klubova. Turković nije govorio o konkretnim imenima, ali je kazao da su vrlo blizu zaključenju pregovori s nekoliko jačih tvrtki, što bi znatno pomoglo poslovanju kluba.

Jedina nesuglasica vezana je uz svojevrsni navijački kodeks. Nakon što ih je pohvalio za vjernost klubu i iskazao želju da još tijesnije surađuju, predsjednik Turković najavio im je i plaćanje dva autobusa za gostovanje u Splitu. Gademzi su to jednoglasno – odbili.

Razgovor je tako, moglo bi se reći, uspješno okončan, a što će donijeti budućnost? Klub na ljestvici stoji pristojno, ostanak trenera Pamića nije upitan, a financije su gorući problem kojeg će Uprava pokušati riješiti. Dosadašnje uprave u tome su bile prilično neuspješne, pokaže li se kako su uvjeravanja o ozbiljnijem pristupu pronalaženju sponzora istinita – bit će to velika pomoć projektu prvoligaškog NK Karlovca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest