Umirovljenici 047 – nezadovoljni umirovljenici se ujedinili i najavili borbu za svoja prava

Umirovljenici 047 – nezadovoljni umirovljenici se ujedinili i
najavili borbu za svoja prava

– Umirovljenici ne mogu štrajkati ali izlaskom na izbore i svojim glasom itekako mogu pokazati s čime smo zadovoljni a s čime ne. Svi volimo ovu državu ali ovaj način vladanja očito ne funkcionira jer naočigled nestaje ono što smo godinama gradili.

Ovim je riječima Nikola Marijanić kratko iznio osnovne ciljeve asocijacije “Umirovljenici 047” koja je danas i službeno zaživjela potpisima predstavnika četiri umirovljeničke udruge koje djeluju na području Grada Karlovca. U asocijaciju koja, naglašavaju, osnivači nema veze s umirovljeničkim političkim strankama, zasad su pristupili Matica umirovljenika Karlovac, Klub umirovljenika Karlovac, Udruga umirovljenika MUP-a i Hrvatsko društvo umirovljenih liječnika Karlovac. Kako je u uvodnom obraćanju napomenuo Marijanić, moto je “zajedno smo jači” te je izrazio nadu da će se u što skorije vrijeme asocijaciji pridružiti i druge umirovljeničke udruge.

– Žao mi je što neke udruge nisu pristupile asocijaciji jer, kako bi rekli ne vide dalje od svoga dvorišta. No mi smo otvoreni i nadamo se da će pristupiti, rekao je Marijanić. Odnose u političkim strankama umirovljenika Marijanić je komentirao vrlo kratko i to doskočicom – “da nije tragično bilo bi komično”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest