Policija “češlja” sanaciju smetlišta, Jelić danas izlazi pred Ilovčane

Policija “češlja” sanaciju smetlišta, Jelić danas izlazi pred
Ilovčane

O

pćinsko državno odvjetništvo naložilo je policijskim službenicima da obave potrebne izvide i prikupe informacije te provjere optužbe koje je u svojoj prijavi karlovački SDP podnio protiv Grada Karlovca, tvrtke “Čistoća”, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, projektanta i nadzornog inžinjera sanacije deponija Ilovac Danka Fundurulje, glavnog projektanta Martina Cvjetičanina te tvrtki Eko flor Plus iz Zdenčine i  Mulltransa iz Sesveta, a vezano za eventualne malverzacije počinjene pri sanaciji smetlišta Ilovac, potvrdio nam je općinski državni odvjetnik Krešimir Ostrogonac.

Svi navedeni su, tvrde u SDP-u, prilikom sanacije deponija otpada na Ilovcu radili mimo važećih propisa i zakona Republike Hrvatske te gradskom i državnom proračunu načinili znatnu štetu. SDP-ovci smatraju da su izvedeni radovi van ugovornog troškovnika, da je Čistoća nabavila stroj za baliranje iako je na Ilovcu već bio isto stroj, te da su radovi izvođeni protivno glavnom projektu.

– Smatramo da su u pitanju milijuni kuna i da postoji osnovana sumnja da su odgovorne osobe u tvrtkama i Gradu ostvarili sva obilježja kaznenog djela – rekao je predsjednik gradskog SDP-a Josip Benčić prilikom predaje prijave. Slučaj Ilovac, odnosno zatvaranje smetlišta aktualizirali su građani gradskih četvrti koji se na njega naslanjaju. Zatražili su razgovor s gradonačelnikom Jelićem, koji bi se trebao održati danas u 16.30 sati u restoranu Lovački rog. Mještani su konkretni – očekuju da im gradonačelnik odredi datum zatvaranje Ilovca ili će blokirati prilaz ka smetlištu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest