Obnova Hrvatskog doma – po planu prva na redu M. scena no “pjesnik” Jelić to prepušta struci

Obnova Hrvatskog doma – po planu prva na redu M. scena no “pjesnik”
Jelić to prepušta struci

Grad Karlovac i HSS odsad će zajedno raditi na obnovi, ali i organiziranju korištenja prostora u zgradi za rad udruga u zgradi Hrvatskog doma u Karlovcu. Ovo je sažet aneks Ugovora o obnovi i korištenju Hrvatskog doma kojeg su danas, u svečanoj atmosferi potpisali gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i predsjednik HSS-a te dopredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić. Poznato je da je Grad u gradskom proračunu za ovu godinu za Hrvatski dom izdvojio 1,5 milijuna kuna kao i da HSS nema novca da sam krene u ovako velik projekt pa je, rekao je predsjednik gradskog HSS-a Stjepan Tvrdinić ovo zajedničko rješenje da se zgrada stavi u funkciju i spasi od propadanja. Kako je rekao gradonačelnik Jelić, Hrvatski dom će se obnavljati u više faza i više godina. Prva je projektni zadatak i rad na statici zgrade koja će pokazati u kojem smjeru treba krenuti.

– Ja sam se ipak više bavio pjesništvom nego građevinom, pa bi ovaj posao prepustio drugima, rekao je Jelić priznavši da postoji ideja da se krene od obnove Male scene koja bi se po tom planu prva stavila u funkciju no hoće li tako biti, dodaje, reći će struka.

Osim Friščića, potpisivanju je prisustvovao i potpredsjednik Vlade RH Boždar Pankretić. Friščić je izrazio nadu da ovo neće biti jedan u nizu pokušaja da se napravi ista stvar dok je Pankretić pozvao da se i u projektu obnove Hrvatskog doma pišu projekti, kako za Ministarstvo regionalnog razvoja kojeg vodi, tako i za fondove Europske unije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest