Od subote prilagođavanje TIC-a Korzo osobama s invaliditetom

Od subote prilagođavanje TIC-a Korzo osobama s invaliditetom

Turističko-informativni centar na Korzu od subote će biti zatvoren zbog preuređenja. Riječ je o radovima na prilagođavanju TIC-a standardima o prilazima za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.Prilagodit će se ulaz u TIC, postavit će se klizna vrata i sniziti pult.

Predviđeno trajanje radova je mjesec dana. Projektnu dokumentaciju izradio je Projektni biro NIMBUS, a izvođač radova je tvrtka KOLOS d.o.o., a sve se radi uz odobrenje Ministarstva kulture RH, Konzervatorskog odjela u Karlovcu, budući da je zgrada pod zaštitom.

Za pripremne radove Ministarstvo turizma dalo je 13 tisuća kuna, a očekuje se kako će nadležno ministarstvo platiti i većinu troškova samog preuređenja, koji iznose oko 120 tisuća kuna, no mogu se ostvariti tek po završetku radova.

TIC će tijekom radova biti zatvoren pa se ujedno obavještavaju svi korisnici usluga, kao i privatni iznajmljivači, da će sve poslove moći obaviti u Turističkom uredu u potkrovlju zgrade (ulaz iz dvorišta), od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest