Magdić prvo demantirao Vučića, pa onda i KAportal koji je od priopćenja – napravio “senzaciju”

Magdić prvo demantirao Vučića, pa onda i KAportal koji je od
priopćenja – napravio “senzaciju”

Demantiranje demantija očito je postalo popularno u Gradu Ogulinu.

Nakon što je KAportal objavio tekst “Ogulinci “poklopili” svog Vučića: Nije istina da ne možemo koristiti nove topografske karte”, iz Grada Ogulina stigao je demantij na tekst u kojem je, kako kažu, “na vrlo senzacionalistički način prenešena izjava gradonačelnika”.

Demantij prenosimo u cijelosti:

“Temeljem Zakona o medijima i Zakona o elektroničkim medijima objavljujemo demantij na tekst pod nazivom “Ogulinci “poklopili” svog Vučića : Nije istina da ne možemo koristiti nove topografske karte”. Isceniran je razgovor sa glasnogovornicom Karmelom Matić koji uopće nije vođen, već je, na upit novinara Vedrana Gvožđaka, proslijeđen odgovor gradonačelnika dan  portalu Ogulin info. Cijela priča oko topografskih karata stavljena je u izrazito negativan kontekst, koji je imao za cilj potaknuti sukob između župana Ivana Vučića i gradonačelnika Nikole Magdića. Smatramo da je namjerno dezinformirana javnost stjecanjem dojma da postoji sukob između Županije i Grada Ogulina. Suprotno tome istaknuli smo da će Grad ispoštovati sve obveze prema Županiji, priopćila je Karmela Matić, savjetnica za protokol i odnose s javnošću Grada Ogulina.

Kako bi čitatelji KAportala mogli dobiti potpunu sliku o tome što je “šija a što vrat” prenosimo integralno priopćenje na temelju kojeg smo, a nakon telefonskog razgovora s osobom koju porezni obveznici plaćaju kako bi u ime gradonačelnika Ogulina komunicirala s medijima, napisali “sporni” tekst.

– Grad Ogulin 2005. godine nije potpisao Sporazum o izradi topografskih karata jer je neposredno prije dostave predloženog Sporazuma usvojio Prostorni plan uređenja Grada Ogulina za koji je osigurao i platio sve potrebne tada dostupne katastarske i topografske podloge.

Nema uporišta izjava da Grad Ogulin ne može koristiti nove topografske karte za bilo koji dio Republike Hrvatske odnosno za područje Grada Ogulina jer je Državna geodetska uprava to osigurala svim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave tj. i svim pravnim i fizičkim osobama uz određenu naknadu propisanu cjenikom Državne geodetske uprave. Ukoliko Grad Ogulin bude imao neke obveze prema Karlovačkoj županiji sigurno će ih ispoštovati, stoji u priopćenju kojeg je potpisao gradonačelnik Nikola Magdić, a redakciji KAportala “proslijedila” Karmela Matić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest