U podne počinje suđenje bivšim HDZ-ovcima: Goršić, Trupković i Vogrinc pred sucem Kovačićem

U podne počinje suđenje bivšim HDZ-ovcima: Goršić, Trupković i
Vogrinc pred sucem Kovačićem

Pred suca Općinskog suda u Karlovcu Leona Kovačića danas će točno u podne sjesti trojka iz “slučaja Astralis”; Željko Goršić, Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc. Ovu trojicu bivših članova Mladeži HDZ-a optužnica tereti za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju, te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

Tužiteljstvo u svojoj optužnici tvrdi da su Goršić, Vogrinc i Trupković u spomenutom ugostiteljskom objektu 12. prosinca 2010. godine u 0,20 sati bez ikakvog razloga pretukli 18-godišnjeg Marka Jovkovića. Dalje se navodi kako su Goršić i Vogrinc, pokušavši pobjeći s mjesta napada, otvorenim vratima automobila udarili D. Č., T. Č., D. L. i T. S. Č., koji su pali na tlo. Automobil je pritom prešao preko desne noge D. Č.

Nasilna trojka je privedena isti dan kada je u Karlovac ozlijeđenog Jovkovića došla posjetiti premijerka Jadranka Kosor. Mjesec dana poslije središnjica HDZ-a naložila je i raspuštanje Mladeži HDZ-a, za čijeg je povjerenika postavljen Viktor Šegrt.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest