Grad upućuje poziv za iskazivanje interesa za autokamp na Korani

Grad upućuje poziv za iskazivanje interesa za autokamp na Korani

Grad Karlovac će kroz desetak dana putem medija objaviti Poziv za iskazivanje interesa za nesuđeni autokamp na Korani, zdanje sagrađeno još 2005. za vrijeme SDP-ove vlasti a koje je trebalo Karlovac, po planu investitora tvrtke Lora Elektro, pretvoriti u regionalni centar mobilnog turizma. Nakon što je HDZ-ova vlast ovaj projekt prozvala nepoželjnim a sagrađeno zdanje još jednim “ruglom” na Korani, nagodbom je Lora Elektro iz gradskog proračuna namirena sa 6,7 milijuna kuna.

– Grad Karlovac samostalno odlučuje o Kampu Korana. Tijekom izrade Izmjena i dopuna GUP-a razmatran je prostor započetog kampa na desnoj obali Korane s ciljem iznalaženja što primjerenije namjene i načina uklapanja u šire područje već planirane sportsko – rekreacijske zone i kontaktne zone zaštićene urbanističke cjeline grada, kažu u gradskoj upravi s nadom da će se uskoro javiti zainteresirani investitori s idejama na koji bi se način trebao iskoristiti postojeći objekt.

– Ako se uklapaju u osnovne odrednice Grada za taj prostor, Grad će ući u ozbiljnije razgovore s potencijalnim investitorima, javlja glasnogovornica Andreja Barberić. S obzirom na tvrdnje gradonačelnika Damira Jelića koji je u više navrata ponovio da bi problem devastiranog hotela “Korana” odavno bio riješen da je hotel u vlasništvu Grada, treba vidjeti koliko će Grad biti ažuran u pronalasku investitora za autokamp koji je u potpunosti u njegovom vlasništvu.

Zamisao je da desna obala Korane bude oplemenjena sportskim, rekreacijskim, turističkim i zabavnim građevinama uklopljenim u javno zelenilo i šetališne prostore, primjerenom, kako kaže Barberić, ovom nedovoljno valoriziranom i osjetljivom prostoru grada.

– Izmjenama i dopunama GUP-a bit će omogućena gradnja otvorenih sportskih terena, restorana, wellnesa, smještajnih zgrada višeg standarda za oko 50 osoba (hotel, hostel ili bungalovi), te kupališta s dječjim igralištima. Detaljni program gradnje zgrada i raspored, namjena površina bit će uvršten izradom potrebnih stručnih podloga i razradom u planiranom UPU-u, kažu u Gradu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest