Vijesti iz kulture: Večeras predavanje, performans, nova izložba…

Vijesti iz kulture: Večeras predavanje, performans, nova izložba…

U Likovnom salonu Ljudevit Šestić u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića može se razgledati nova izložba. Pod nazivom “Turistička odredišta”, krije se znatno sadržajnija izložba Udruge turističkih vodiča Karlovačke županije “Bastion”. Na izložbi se mogu vidjeti fotografije i likovni radovi, ali i suveniri, promidžbeni materijali i brojni predmeti koji se koriste u komunikaciji s turistima.

Karlovačka knjižnica danas je domaćin i predavanja i performansa povodom 100. obljetnice smrti Gustava Mahlera. Predavanje pod nazivom “Gustav Mahler – rezignirani rastanak” održat će prof. Marijana Pintar, nakon čega slijedi performans plesnog studija Zagrebačkog kazališta mladih s Mahlerovom glazbom i u koreografiji Desanke Virant. Početak događaja je u 19 sati.

A, u okviru izložbe “Ledeno doba”, koja se može razgledati do 22. veljače, u Galeriji Vjekoslav Karas danas je na rasporedu predavanje o Muzeju neandertalaca u Krapini. O iskustvima muzeja govorit će voditeljica, mr.sci. Vlasta Krklec. Predavanje počinje u 18 sati.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest