Udruga za zaštitu okoliša prozvala župana, on im iznenada banuo na presicu

Udruga za zaštitu okoliša prozvala župana, on im iznenada banuo na
presicu

Svatko mora odgovarati za svoje gluposti pa ćete morati i vi, promrsio je  karlovački župan Ivan Vučić koji je danas navodno slučajno “banuo” na press konferenciju Udruge za zaštitu okoliša Karlovac koja je medijima predstavila Otvoreno pismo koje je upućeno upravo njemu. Zanimljivo, to se dogodilo tek koju sekundu nakon što je rečeno da ih župan ne želi primiti na razgovor u svoj ured.

Naime, UZO župana proziva za toleriranje niza propusta i nezakonitosti povodom donošenja izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije, a pročelnika županijskog Odjela za prostorno uređenje Marinka Maradina i za sukob interesa. Maradin je, kažu u UZO-u, bio u sukobu interesa kad je uz pročelničku funkciju vršio i funkciju v. d. Zavoda za prostorno uređenje čiji je zadatak praćenje i provedba dokumenata prostornog uređenja. UZO se očitovao i na nedavne prosvjede građana vezane za deponij Ilovac.

– Ovo je tipično manipuliranje građanima po principu “zavadi pa vladaj”. Digne se Ilovac, radi se pritisak da bi se mogle zataškati protuzakonitosti vezane za Babinu goru, kazala je Schmuck. U otvorenom pismu županu naveli su niz primjedbi.

– Bit će, gospodine župane, nije Vam jasno kako je tim činom prekršen zakon, te da ste, dapače, Vi to kršenje zakona dopustili, a nažalost niste ništa poduzeli da se nadalje to ne čini. Pa kada sebi kršenje zakona ove naše države dopušta župan, zašto se čudite da u njoj ima toliko ostalog kriminala jer svako je nepoštivanje zakona svojevrsni kriminal, stoji u otvorenom pismu kojeg je danas medijima prezentirala predsjednica UZO-a Biserka Schmuck.

Kako kažu, na “mutne poslove” smrde i ostale radnje vezane za izmjene i dopune Prostornog plana. To je, kazala je Schmuck, gradnja malih hidroelektrana što su projekti privatnih investitora a za koja nikad nije građanima izrečena financijska korist koju će od njih imati Županija. Županu zamjeraju i neodređenost kod budućeg Centra za gospodarenje otpadom. KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest