Nova ideja za spas Bjelolasice: Pretvaranje turističkog naselja u hostel?

Nova ideja za spas Bjelolasice: Pretvaranje turističkog naselja u
hostel?

Nakon požara koji je uništio glavnu zgradu Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica razmatraju se opcije kako bi privremeno, a do konačne obnove turističko naselje moglo preživljavati. Jedna od ideja je pretvaranje HOC-a u – hostel.

– To je nekakvo preliminarno mišljenje. Status turističkog naselja kojeg smo imali do požara, ne možemo dobiti prije kompletne obnove, no kriteriji za hostel su nešto niži, izjavio je direktor HOC-a Maro Mišić još prošlog tjedna za Novi list i nakon druge sjednice Nadzornog odbora HOC-a i naveo kako ova ideja najviše ovisi o tome što je ostalo od nagorjele kotlovnice i može li se na neki način makar improvizirati grijanje. Također treba vidjeti kako bi hostel bio organiziran i bi li u njega bili uključeni svi postojeći paviljoni. Kako je kazao Mišić, Prije ulaska u priču s hostelom je potrebno i dobro istražiti koliko bi takvo što bilo isplativo. Ostaje pitanje koliko će turistima biti prihvatljiv hostel smješten u brdima dvadeset kilometara od civilizacije.

Dok se razmatraju ove ideje a Vlada pokušava i Nadzorni odbor HOC-a pokušavaju pronaći model kojim bi u budućnosti Bjelolasica uopće mogla funkcionirati oko stotinjak radnika HOC-a još uvijek ne zna kakva im je sudbina.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest