Još jedan zanimljiv umjetnički projekt mladih Karlovčana – Lumiere Media

Još jedan zanimljiv umjetnički projekt mladih Karlovčana – Lumiere
Media

Karlovac sve više postaje grad u kojem bi se starije generacije doista trebale ugledati u mlade. Niz proljetnih i ljetnih aktivnosti, mahom organiziranih od strane mladih Karlovčana, sjajni gimnazijalci s filmskim festivalom koji je postao hit diljem svijeta i u grad bez kina dovodi mlade filmaše iz, recimo, daleke Koreje, brojni mladi umjetnici predstavljeni u KAbini…a sada je grad bogatiji za još jedan vrlo zanimljiv umjetnički projekt srednjoškolaca.

Riječ je o sekciji Lumiere Media – Karlovac, jednoj od dvije u Hrvatskoj (uz onu u Zadru), koja okuplja mlade fotografe i snimatelje, no tu neće i stati opseg njihovog djelovanja, već su, uz izložbe i projekcije, u planu i pripreme za fakultet, predavanja za javnost, kreativne radionice…

Idejni začetnik osnivanja Lumiere Media – Karlovac je vrlo aktivni petnaestogodišnjak Filip Trezner, zaljubljenik u meteorologiju i fotografiju, za koju je već i dobijao priznanja. Odmah su se priključili i odigrali veliku ulogu u osnivanju i Mario Višnjić,  Nina Čorak i Marko Mikšić, a kao svojevrsni “vanjski suradnici” djeluju Demjan Rožman, Antonio Čorak i Luka Strikić. Svi su srednjoškolci, a kako simpatično, ali i odlučno ističu “stvar i jest u tome da budemo samostalni, odrasli nam mogu pomoći jedino tako da nam pronađu ponekog sponzora”.

Sekcija se okuplja jednom tjedno u Centru za mlade Grabrik, kojem zahvaljuju na pomoći i izlaženju u susret pri često najvećem problemu mladih udruga – prostoru.

Prvo predavanje za javnost na rasporedu je 11. ožujka u 17 sati, u Centru za mlade Grabrik. Predavanje je na temu animiiranog filma, odnosno “Kako nacrtati animirani lik”, a održat će ga Nina Čorak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest