Opasni otpad na Lemić Brdu još uvijek čeka sanaciju – traži se izvođač

Opasni otpad na Lemić Brdu još uvijek čeka sanaciju – traži se
izvođač

Dok traju prepucavanja oko budućeg Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj gori te sanacije deponija Ilovac, jedino legalno odlagalište opasnog otpada u Hrvatskoj – ono na Lemić Brdu kod Karlovca još uvijek čeka na početak sanacije. Stanovnici Lemić Brda i okolnih naselja koji već desetljećima žive uz rupe pune opasnih tvari nestrpljivi su i zanima ih kad će konačno početi sanacija za koju su sredstva osigurana još 2008. godine.

– I sam jedva čekam da počne sanacija odlagališta na Lemić Brdu i po mojim informacijama čeka se odluka oko izbora izvođača za ovaj zahvat, rekao je Marinko Maradin, županijski pročelnik za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša. Kako dodaje, županijske službe će svakako pomoći kod sanacije, kod nadzora i slično no cijeli je zahvat ipak na Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji sanaciju treba financirati s 22 milijuna kuna. Poznato je da je bivši čelnik Fonda Vinko Mladineo zbog sumnji u milijunske malverzacije završio u pritvoru pa su projekti za koje se on zauzimao pomalo – usporeni.

Sanacija Lemić Brda trebala je početi još 2009. godine kad je postavljena ploča s informacijom početka radova te kad je najavljeno ograđivanje odlagališta, odnosno radilišta. Od tada se praktički ništa nije dogodilo pa ispada da se izvođač traži već godinu i pol.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest