“Gromovi” slave 20. rođendan – postrojavanje veterana 4. ožujka

“Gromovi” slave 20. rođendan – postrojavanje veterana 4. ožujka

Svečanim postrojavanjem na Trgu bana Jelačića u centru Karlovca Specijalna jedinica policije “Grom” obilježit će u petak, 4. ožujka dvadeset godina od osnivanja. Kako je i putem medija pozvao predsjednik Udruge “Grom” Dražen Perković, pozivaju se svi veterani ove postrojbe da dođu u svojim ratnim odorama i uveličaju proslavu.

Jedinica specijalne policije “Grom” prva je borbena postrojba u Karlovačkoj županiji osnovana 1. ožujka 1991. godine. Bila je ustrojena na vojnom principu (2 satnije – 6 vodova sa 200 specijalaca – dragovoljaca) i bila je prva legalna oružana postrojba koja za vrijeme Domovinskog rata, prva kreće u obranu naših gradova na prvoj crti bojišnice u Karlovcu, Ogulinu, Slunju i Duga Resi.

– Kroz jedinicu je u vrijeme Domovinskog rata prošlo 1.000 pripadnika aktivnog i pričuvnog sastava i djelovala je na području cijele Hrvatske od zapadne Slavonije, Papuka, Gospića, Velebita do Cavtata i Prevlake i sudjelovala u svim oslobodilačkim operacijama – Maslenica, Medački džep, Bljesak, Oluja, stoji u priopćenju “Gromova” koji su tijekom rata imali 7 poginulih, 50-ak ranjenih i 12 zatočenih boraca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest