Josip Boljkovac: Moguće je da su u logoru Dubovac stradali i oni koji nisu trebali

Josip Boljkovac: Moguće je da su u logoru Dubovac stradali i oni
koji nisu trebali

Na današnjoj izbornoj skupštini karlovačke Udruge antifašista, na kojoj je za predsjednika opet izabran Mirko Miladinović, po prvi je put, nakon posljednjih optužbi na svoj račun, javno nastupio Josip Boljkovac. Rekao je kako su poslije rata uglavnom stradali oni koji su imali zadatak voditi gerilski rat protiv nove vlasti.

– U logoru Dubovac ja nikad nisam radio, a istina je da su tamo radili i neki koji baš nisu bili na nivou. I moja dva rođaka su tamo ubijena. U logoru je bio dio domobrana, a većinom su to bili ustaše. Dozvoljavam da su tamo stradali i neki koji nisu trebali, ali to su bili prvi poslijeratni dani. Bilo je teško – ispričao je Boljkovac i dodao kako žali za nevinima koji su stradali.

U svojem je govoru ponovio kako današnja hrvatska država počiva na temeljima antifašizma, odnosno “na  antifašističkom Ustavu”.

– To neće promijeniti nikakvi pjevači, ni glasnogovornici mračne prošlosti tu u Karlovcu, njih dvojica, trojica. Ali morat će paziti jednog dana kad će ići ulicom tko će ih čuvati. To im ja poručujem. Naša organizacija treba tražiti da se takav korov i otrov makne iz ove sredine – zaključio je Boljkovac.

Novom – starom predsjedniku Mirku Miladinoviću posebno teško pada omalovažavanje Udruge antifašista i blaćenje njenih članova bez valjanih argumenata.

– Demokracija je divna stvar, ali postoje norme ponašanja, pa zato molimo sve institucije da pravna država profunkcionira i u našem gradu. Antifašizam je sastavni dio Ustava RH, pa je vrijeđanje antifašizma istodobno i blaćenje Ustava . Pitamo se dokad ćemo živjeti ovako naopako – upitao je Miladinović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest