Večeras derbi: Dinamo favorit, karlovačka nada Karlo Primorac

Večeras derbi: Dinamo favorit, karlovačka nada Karlo Primorac

Kada jedan napadač postigne barem jedan pogodak u sedam uzastopnih susreta, ukupno njih 10, onda nema sumnje da je riječ o gotovo idealnoj formi, pa makar se radilo i o prijateljskim susretima.

– Primorac je strašan! I ovome se ne treba previše čuditi, njemu je falio pravi trenažni proces i zato dosad nije bio na svom vrhuncu, no nakon ovih priprema od njega očekujemo puno i to ne treba skrivati – kazao je trener Igor Pamić nakon priprema, a karlovački napadač treneru uzvraća zahvalom na povjerenju:

– Rijetko kada sam imao takvu slobodu u igri, vjerujem da je i to jako utjecalo na dobru formu i preciznost. Moje je zabiti gol, mogu se potpuno skoncentrirati na to, a znam da će moji suigrači prije ili kasnije, tko god stajao s druge strane, stvoriti neku šansu. Na meni je da je iskoristim. Želim to na prijateljskoj utakmici protiv niželigaša, želim to i protiv bilo kojeg prvoligaša, isto je i s Dinamom. Motiviran sam uvijek, protiv njih ništa više nego protiv ostalih – poručuje Primorac, koji je u Karlovac došao upravo iz maksimirskog prvoligaša, no na boravak u Dinamu gleda s tek pomalo nezadovoljstva, bez ikakvih negativnih osjećaja prema Zagrepčanima ili želje za “osvetom”.

Nema sumnje kako je Dinamo u ulozi favorita. Situacija u 1.HNL je takva da Zagrepčani u gotovo svaki ogled, osim gostovanja u Splitu, ulaze kao favorit. Tako će biti i večeras, u 20.15, na Čavlekovom stadionu. Ipak, modri ne dolaze u grad na četiri rijeke bez problema. Halilhodžić je kaznio Sammira, a zbog ozljeda neće moći zaigrati, barem prema jučerašnjim najavama, Bišćan, Barbarić, Ademi, Chago…Istina je ipak i da Dinamo ima igrača za sastaviti dvije odlične postave, no izostanak Bišćana i Barbarića mogao bi ipak biti prednost za Karlovčane, prvenstveno zbog činjenice da su oni slične konstitucije kao stasiti Primorac, koji bi mogao iskoristiti fizičku prednost u dvobojima s izglednim zamjenama poput Tonela.

Kako bilo, iz perspektive “plavo-bijelih” ovo je, kako se u sportu često kaže – najlakša utakmica. Može se dobiti puno, a poraz neće zamjeriti ni najvatreniji navijači. Mogu li motivacija i opuštenost, uz “skrivenu minu” u obliku terena u očajnom stanju (što je uvijek prednost za slabiju momčad) uroditi još jednim iznenađenjem, poput onog prošle sezone kada je Karlovac u Maksimiru odigrao 1:1?

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest