Oglasili se “Zeleni”: Problem deponija može se riješiti samo dijalogom

Oglasili se “Zeleni”: Problem deponija može se riješiti samo
dijalogom

– Problem deponija može se riješiti samo uz otvoren i javan dijalog kojeg dosad nije bilo. Institucije su zatvorene i kao da nešto kriju, dok udruge s druge strane imaju stav “ne želimo popustiti”. Ovo su riječi Mile Sokolića, dopredsjednika Zelene stranke koja se današnjom tiskovnom konferencijom javila nakon podužeg vremena. Kako kaže, kao politička grupacija Zelena stranka se ne želi miješati u ova pitanja iako je budući deponij, dodaje, već odavno postao politički problem.

Po Sokolićevim riječima “Zeleni” zagovaraju dijalog po svim otvorenim pitanjima, pa tako i po ovom te su uvjereni da će se na taj način naći rješenje s kojim će svi biti zadovoljni. Njihov prvi angažman možemo očekivati na mjesnim izborima koji predstoje.

– Zelena stranka pokušat će barem na simboličnoj razini sudjelovati na mjesnim izborima. Kako imamo malu, bolje rečeno zasad još uvijek “virtualnu” infrastukturu pozivamo sve koji ne žele ostati po strani da se na listama zelenih kandidiraju u svojim gradskim četvrtima i mjesnim odborima za što ne trebaju postati članovi stranke, kaže Sokolić. Treba znati, dodaje, da mjesni vijećnik nije zahvalna funkcija jer traži puno truda i odricanja.

– Na mjesnoj razini nije važan odnos HDZ, SDP, zeleni, žuti već da se angažiraju ljudi koji žele raditi za dobrobit svoje zajednice. Zato su mjesni izbori važni, zaključio je Sokolić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest