Ozalj među prvima završio Zonu, pri kraju i zadnji zahvat – cesta

Ozalj među prvima završio Zonu, pri kraju i zadnji zahvat – cesta

Do kraja mjeseca ožujka trebala bi biti u potpunosti gotova pristupna cesta između ozaljske Poduzetničke zone Lug i Karlovačke cest,e duga 750 metara, čime bi jedna od prvih  popunjenih poslovnih zona u Karlovačkoj županiji konačno bila posve gotova.

Nova prometnica, na kojoj su dosad izvršeni pripremni, zemljani, kanalizacijski i betonski radovi i izrada kolničke konstrukcije bez asfaltiranja, bez ishođenja dokumentacije i zemljišta Grad Ozalj je stajala 667 tisuća kuna, a od kakve je važnosti za normalno poslovanje Zone objasnila je gradonačelnica Ozlja Biserka Vranić.

– Prometnica će konačno omogućiti korisnicima zone malog poduzetništva brže prometovanje, a stanovnicima stambenih naselja u blizini smanjit će razinu buke i prašine pod njihovim prozorima, rekla je gradonačelnica Vranić. Sav će se promet iz Zone prema Karlovačkoj cesti odvijati novoizgrađenom prometnicom. Asfaltiranje će se ipak odgoditi za neko vrijeme, objasnila je Vranić, i to zbog slijeganja podloge koja će morati izdržati promet teških kamiona.

– Zona malog poduzetništva u potpunosti je gotova i u njoj djeluje 18 gospodarstvenika od čega šest još imaju objekte u izgradnji. No već sada zapošljava 223 radnika, kaže Vranić koja je zadovoljna što je upravo Ozalj uspio među prvima privesti kraju projekt poslovne zone.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest