Policija i Odvjetništvo istražuju je li Josip Boljkovac ozbiljno i kome prijetio “mračnom ulicom”

Policija i Odvjetništvo istražuju je li Josip Boljkovac ozbiljno i
kome prijetio “mračnom ulicom”

Je li bivši ministar unutarnjih poslova RH i davni šef OZNA-e za Kotar Karlovac Josip Boljkovac prošlog petka s govornice Udruge antifašista zaprijetio onima koji ga povezuju s likvidacijama otprije 65 godina istražuje policija po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu. “Boljkovac – pazite se dok prolazite mračnom ulicom, to ja poručujem” naslov je iz subotnjeg broja Večernjeg lista zbog kojega je ODO od policije zatražio “utvrđivanje svih činjenica i okolnosti u cilju utvrđenja je li Josip Boljkovac na godišnjoj skupštini Udruge antifašističkih boraca i antifašista Karlovac uputio navedenu poruku”.

– Navedeno je zatraženo radi utvrđenja je li imenovani uputio navedenu poruku, a kako se navodi u članku, te ukoliko je, kome su ove riječi bile upućene. Cilj je utvrditi jesu li u ponašanju Josipa Boljkovca ostvarena bitna obilježja kaznenog djela prijetnje – izvjestili su iz ODO-a Karlovac.

KAportal je Boljkovčevu “problematičnu” izjavu prenio u svojem članku u petak. – To neće promijeniti nikakvi pjevači, ni glasnogovornici mračne prošlosti tu u Karlovcu, njih dvojica, trojica. Ali morat će paziti jednog dana kad će ići ulicom tko će ih čuvati. To im ja poručujem. Naša organizacija treba tražiti da se takav korov i otrov makne iz ove sredine – rekao je tada Boljkovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest