Pjesme Diane Robaš i svirka benda Made in Taiwan za još jednu ugodnu KAbinu

Pjesme Diane Robaš i svirka benda Made in Taiwan za još jednu
ugodnu KAbinu

Lijepu i ugodnu večer proveli su posjetitelji još jedne, šeste po redu KAbine u Cohiba Cafeu. Kao i svakog ponedjeljka, program je počeo književnim dijelom. Večerašnja gošća bila je Diana Robaš, autorica dvije pjesničke zbirke, no, kako se u kasnijem razgovoru pokazalo, aktivna i na još nekim umjetničkim poljima.

Obje Dianine zbirke izašle su u Karlovcu, no za različite izdavače. Prva, “Kako skočiti s nebodera a ostati živ” izdanje je Književnog kruga Karlovac, a druga, “Sretna luđakinja”, gimnazijskog projekta Samizdat, uz Studio 8 kao izdavača. Publika je vrlo toplo primila pjesme Diane Robaš, uz puno osmijeha na licima i iskren aplauz, a potom je došao red na razgovor o drugim aspektima Dianinog umjetničkog izražavanja.

Kao vrlo srodna “djelatnost”, tu su naravno i kratke priče. Vrlo kratke, moglo bi se reći, jer autorica je predstavila tri priče objavljene u Valjevu, na osnovu međunarodnog natječaja, a riječ je o prozi, zanimljivo, kraćoj od Dianine poezije. No, jednako kvalitetnoj, o čemu je svjedočio i pljesak.

Na kraju, Diana Robaš aktivno se bavi i crtanjem stripova. Neke od njih možete pronaći i na internetu, na adresi: http://www.24satnocrtanjestripa.com/component/joomgallery/diana-robas.html). A, moći ćete ih vidjeti i na zidovima Cohibe, u obliku izložbe, kroz dva do tri tjedna.

U glazbenom dijelu također vrlo ugodna večer uz svirku karlovačkog benda Made in Taiwan. U malo blažem i mirnijem izdanju, kako su to sami nazvali “kvazi-akustičnom”, zasluženo su privukli pažnju posjetitelja. Možda su mogli tek malo više komunicirati s publikom, jer bilo je dosta upita u stilu “jesu li ovo njihove stvari ili sviraju obrade nekih čudnih bendova za koje nismo čuli?”. To je ujedno i pravi kompliment, jer odgovor je: Made in Taiwan svira autorske stvari. Uhu vrlo ugodne, pa i nakon što su odradili kompletan repertoar pripremljen za ovu večer, u “kvazi-akustičnom” obliku, publika je inzistirala na bisu, pa su onako zbrda-zdola odsvirali i hit “This is the life” Amy Macdonald, za kraj još jedne uspješne KAbine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest