“Toplana” ne treba obeštetiti građane, SDP sumnja u pogodovanje

“Toplana” ne treba obeštetiti građane, SDP sumnja u pogodovanje

Još jedan “dan hladnih radijatora” za mnoge Karlovčane osim smrzavanja po domovima imao je svoj epilog i na sjednici Gradskog vijeća. Šefa karlovačkog SDP-a Josipa Benčića zanimalo je objašnjenje navodne diskriminacije među korisnicima centralnog grijanja, dok je njegov stranački kolega Krunoslav Karin direktora Denisa Janžetića pitao hoće li stanari koju su u najhladnijim danima bili bez grijanja zbog brojnih kvarova dobiti kakvo obeštećenje u vidu manjih računa za grijanje.

– “Toplanu” ništa ne obvezuje da uslijed kvarova obešteti korisnike, rekao je hladno Janžetić. Građanima koji masno plaćaju usluge grijanja a koji su se i jutros smrzavali u vlastitim domovima samo se hladno ispričao zbog još jednog kvara. Kvar je naime, nastao u Tuškanovoj ulici i to već drugi puta u svega tjedan dana. Ostali dijelovi grada su već osjetili nešto toplije radijatore dok su oni na Rakovcu još uvijek hladni.

Benčić od direktora “Toplane” zahtijeva odgovor zašto ova gradska tvrtka radi diskriminaciju među korisnicima. Kako tvrdi, “Toplana” je pogodovala jednom ugostitelju još 2008. godine dok je direktor bio Ivan Mrzljak, a kako je rekao sam Janežtić, radi se o u ugostiteljskom obrtu “Petrić”. Po Benčiću on se bez potrebne zakonske procedure bespravno izdvojio iz sustava grijanja “Toplane”. Drugi građani koji to žele, kaže Benčić, ne mogu učiniti da ne ostvare niz uvjeta a oni koji su tu proceduru zaobišli dobili su prijave Državnom inspektoratu.

– U Karlovcu nisu svi građani jednaki i to je obrazac ponašanja čak i gradskih tvrtki, kaže Benčić. “Toplana” je, dozvolila da se ovaj ugostitelj bespravno izdvoji iz sustava grijanja nekažnjeno dok je u rješenju samo napisano da “se krivnje oslobađa zbog nepoznavanja zakona”, tvrdi jBenčić.

Janžetić je uvjeren da ovdje nema kršenja zakona i poziva nadležne institucije da to provjere. Gradonačelnik Jelić već je upoznat s tim slučajem i kako kaže, to su mu dojavili građani. Po Jeliću ovaj slučaj treba biti provjeren i ako se radi o propustima utvrditi odgovornost.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest