Otvoren 5. Salon arhitekture – svoje projekte predstavilo deset arhitektonskih biroa

Otvoren 5. Salon arhitekture – svoje projekte predstavilo deset
arhitektonskih biroa

Stvaranje slike grada, oblikovanje stvarnosti i okruženja u kojem živimo i svakodnevno se krećemo zahtjevan je posao arhitekata, građevinara i urbanista koji su na tradicionalnoj, petoj po redu izložbi u Knjižnici za mlade sinoć predstavili svoj rad u protekle dvije godine.

Karlovački salon arhitekture na kojem se predstavlja ukupno 19 izlagača, 17 arhitekata i dva građevinara koji rede u deset arhitektonskih biroa otvoren je sinoć i moći će se razgledati do 3. travnja.  Kako je na otvorenju ispred organizatora rekao predsjednik Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac Stanko Ćosić, izložba pokazuje koliko je značajna ova profesija te koliko je njihov posao zahtjevan. I sam pogled na projekte i fotografije na izložbi pokazuju raskoš ideje dok gotova građevina i prostor koje pružaju mogu jednostavno ostaviti bez daha.

– U deset godina ipak nismo uspjeli napraviti da Karlovački salon arhitekture postane godišnja izložba i da nam na raspolaganju bude toliko radova i projekata da ih možemo selekcionirati. Imali smo ambiciju da napravimo i dodjelu nagrada no to će valjda doći u nekom budućem vremenu, priznao je Ćosić. Osim izlagača, otvorenju su nazočili i kolegice iz Udruženja hrvatskih arhitekata i Hrvatske komore arhitekata dok se skupu obratio i Vladimir Petrović, inače član Vijeća arhitekata Europe. Po riječima, dogradonačelnice Marine Kolaković, unatoč krizi urbanizam grada Karlovca kreće se u najboljem smjeru.

– Svi projekti, od onih malih do velikih infrastrukturnih bit će novi doprinos da ljepše i kvalitetnije živimo, rekla je dogradonačelnica i pozvala karlovačke arhitekte i građevinare da još otvoreniju i tješnju suradnju s gradskom upravom. Skup je osim stručne, imao i svoj umjetnički štih kojeg je dodao karlovački gitarist svjetskog glasa Viktor Vidović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest