HSLS-ovac Kosor pozvao na širenje prosvjeda: Karlovčani, izađite na ulice

HSLS-ovac Kosor pozvao na širenje prosvjeda: Karlovčani, izađite na
ulice

– Danas je na demonstracijama deset tisuća ljudi, za nekoliko dana će biti dvadeset, a kroz mjesec kad zatopli na plus petnaest bit će ih pedeset tisuća. To je tiha revolucija koja se polako širi i neće se zaustaviti, rekao je večeras u Karlovcu Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a koji je došao na izbornu skupštinu Županijske organizacije ove stranke. Za predsjednicu je izabranaVišnja Mihalić iz Duge Rese, dok je Karlovčanin Mijo Besedić povukao kandidaturu. Kosor je rekao kako neki demokraciju smatraju da se razgovara s predsjednicima drugih stranaka.

– Ja im poručujem, dok sam ja predsjednik HSLS-a razgovarat ćemo samo unutar HSLS-a i neće nam niti HDZ niti SDP govoriti što da radimo. Na izbore idemo samostalno i ne želimo biti dio niti jedne koalicija pa niti one “kukuriku”. Budimo svoji i za sebe jer dok smo bili za druge imali smo jedan posto. Meni su SDP i HDZ jednaki, da sam htio radio kako oni kažu, onda bih bio u tim strankama,  kaže Kosor. Besedića pak vidi u karlovačkoj organizaciji HSLS-a kao iskusnog liberala koji će znati što treba raditi.

Kosor se u Karlovcu osvrnuo na današnje događaje u kojima su u Karlovcu i Zagrebu bojom napadnute prostorije HDZ-a.

– Podržavamo prosvjede ali ne i uništavanje imovine niti huliganske ispade. Prosvjedi su direktna demokracija i samo u nedemokratskim zemljama građani nemaju pravo demonstrirati. Danas mnogi u Karlovcu neke HDZ-ovce gledaju kao bogove, dok oni ne znaju da su već povijest. Za 15 dana i Karlovčani će to shvatiti i biti na ulicama, rekao je Kosor.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest